Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 122 (5329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din acest an

Fetele au liber la uniforma de jandarm, fără limită de locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii interesaţi de o carieră în Jandarmerie pot depune începând de astăzi dosare de înscriere pentru şcolile de ofiţeri sau subofiţeri, noutatea cea mai importantă fiind că nu mai există locuri separate pentru băieţi şi fete. Prin această modificare este de aşteptat ca numărul femeilor care vor deveni jandarmi să fie mai mare, asta în condiţiile în care examenul de admitere scris va fi la fel, în timp ce la probele de aptitudini fizice, aşa cum este şi normal de altfel, fetele au un barem mai uşor.

 

Şcoala Militară de Jandarmi de la Fălticeni, 50 de locuri disponibile 

Pentru suceveni cea mai apropiată unitate de învăţământ de profil este Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Cifra de şcolarizare din 2013 este la fel ca cea din 2012: 50 de locuri. Diferenţa este că anul trecut 45 de locuri erau pentru băieţi şi doar cinci pentru fete.

La capitolul şcoli de subofiţeri mai există o singură opţiune, Şcoala Militară de la Drăgăşani, care are disponibile 59 de locuri pentru bărbaţi sau femei şi unul rezervat romilor.

În oferta Ministerului Afacerilor Interne se mai găsesc locuri la Academia de Poliţie „Al.I. Cuza”, arma jandarmi, specialitatea Ordine şi Siguranţă Publică. Sunt disponibile 50 de locuri, 48 pentru bărbaţi şi femei, plus două pentru minorităţi.

Tinerii mai au la dispoziţie oferta Ministerului Apărării Naţionale, cu locuri alocate Ministerului Afacerilor Interne: Academia Tehnică Militară Bucureşti - 70 de locuri, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu - 25 de locuri, Academia Forţelor Aeriene Braşov – zece locuri, Institutul Medico-Militar Bucureşti - 25 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti - 62 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “T. Vuia” - Boboc - 27 de locuri (doar bărbaţi) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa, unde vor fi şcolarizaţi opt elevi.

 

Viitorii jandarmi trebuie să aibă până în 27 de ani şi media de minimum 8 la purtare, în liceu

La nivelul judeţului Suceava înscrierile se fac la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, de pe strada Traian Vuia din municipiul reşedinţă de judeţ.

La capitolul criterii de selecţie, candidaţii trebuie să aibă minimum 18 ani împliniţi în anul în care participă la concurs şi maximum 27, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00, şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 m la bărbaţi şi 1,65 m în cazul femeilor.

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele concursurilor de admitere realizate de instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

Informaţii privind graficul desfăşurării activităţilor, condiţiile şi criteriile de recrutare, probele de concurs şi componenţa dosarului se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, str. Traian Vuia nr. 7 bis, la numărul de telefon 0230 522 998 interior 24535 – Biroul Resurse Umane sau pe site-ul instituţiei, la adresa www.jandarmeriasuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetele au liber la uniforma de jandarm, fără limită de locuri.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Fetele au liber la uniforma de jandarm, fără limită de locuri4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei