Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 122 (5329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 30 mai – 5 iunie

„Visul unui întreprinzător”, la Iulius Mall

În perioada 29 mai - 4 iunie, iubitorii de frumos îşi pot delecta privirile cu cele mai inedite creaţii vestimentare. „Visul unui întreprinzător” este un concurs naţional de creaţie, organizat de Palatul Copiilor Suceava, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Judeţean, care îşi propune să promoveze micii artişti din domeniul fashion. Competiţia se va desfăşura sub forma unei expoziţii, care va fi amplasată la parterul Iulius Mall, în zona KidsLand. Lucrările sunt semnate de elevi din clasele I-XII, din toate colţurile ţării, membri ai cercurilor de tapiserie, creaţii confecţii, atelierul fantezie, design vestimentar, artă textilă şi marochinărie.

 

Târgul Colecţionarilor, în Iulius Mall

De vineri până duminică, clienţii Iulius Mall vor putea admira şi cumpăra antichităţi pentru a-şi îmbogăţi colecţiile de obiecte înnobilate cu patina timpului. La Târgul Colecţionarilor din Iulius Mall, amatorii de artă şi istorie vor descoperi piese de mobilier, tablouri, statuete, bijuterii, argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte obiecte învăluite în mister. Expozanţii sunt pregătiţi să le ofere celor interesaţi mici suveniruri, de o eleganţă deosebită, a căror valoare a sporit de-a lungul timpului.

 

„Voinicelul”, faza judeţeană

Cei mici sunt sărbătoriţi la Iulius Mall prin acţiuni interactive şi distractive. Sâmbătă, 1 iunie, şi duminică, 2 iunie, de la ora 8.30, etajul Iulius Mall se transformă în scena unui spectacol plin de culoare şi voie bună. „Voinicelul” este un eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, ajuns la a XI-a ediţie. Sute de prichindei vor încânta publicul cu talentele lor în etapa judeţeană a festivalului-concurs. Cei mici vor prezenta momente de muzică populară sau uşoară, dans, interpretare instrumentală, recitare, tradiţii şi obiceiuri.

 

Expoziţia „Crâmpeie de suflet”

Până pe 2 iunie, Iulius Mall găzduieşte expoziţia „Crâmpeie de suflet”, organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza”. Cei interesaţi vor putea admira 19 lucrări de artă plastică, realizate în perioada 2009-2013, de Ioana Palamar.

 

Expoziţia “Micii Picasso 2013”, la City Gallery

Începând cu 31 mai, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava puteţi vizita Expoziţia „Micii Picasso 2013”, organizată de Puşa Pîslaru, împreună cu grupul de copii pe care îi pregăteşte în propriul său atelier. În cadrul expoziţiei vor fi expuse 112 lucrări de pictură şi grafică, realizate de 56 de copii cu vârste cuprinde între 5 şi 17 ani. Gruparea Micii Picasso împlineşte zece ani de la înfiinţare, astfel că expoziţia organizată cu ocazia zilei de 1 Iunie este una aniversară. Pe simeze vor expune şi primii dintre copiii care au frecventat cursurile de pictură sub îndrumarea Puşei Pâslaru: Ioana Babau şi Anca Airoaie, dar şi alţi elevi de la Colegiul de Artă Suceava. Vernisajul expoziţiei are loc mâine, la ora 17:00, iar copiii participanţi vor primi cadouri de la profesorul coordonator.

 

Joi, 30 mai

„Austrian Dream”, la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Colegiul Naţional „Petru Rareş”, organizează la ora 14.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice judeţene, vernisajul expoziţiei de fotografie „Austrian Dream”, a artistului vizual sucevean Constantin Severin. Cu acest prilej va fi lansat albumul de artă „Constantin Severin (Painting - Digital art - Photography - Installations)”, apărut recent la Editura „Tipo Moldova” Iaşi, în ediţie bilingvă (engleză-română), în condiţii grafice de excepţie.

 

Lansare de carte

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Alexandria Librării, Shopping City Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Suceava Citeşte şi Culturesti.ro organizează, în cadrul „Zilelor Copilăriei”, la ora 17.00, la City Gallery din incinta Shopping City, lansarea cărţii „Tinereţe fără bătrâneţe” (povestire în versuri după un basm de Petre Ispirescu), de Adrian Erbiceanu. Adrian Erbiceanu este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, director al Editurii ASLRQ, din Montréal. Prezintă Angela Furtună. Conferinţa şi lecturile publice vor fi însoţite de un miniconcert de muzică clasică şi folk, susţinut de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Serile Studenteşti, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

De la ora 19:30 se dă startul Crosului USV (Traseu: Parcul Universităţii - Cetatea de Scaun şi retur). De la ora 21.00, în Grădina Englezească din Corpul D, are loc vizionarea filmului „The Tourist”, cu Angelina Jolie şi Johnny Depp.

 

Student Party, la Hollywood

„O seară plină de distracție la Hollywood, cu superprețuri și oferte: 3 lei shot-ul de tequila. Și pentru a completa atmosfera, o superofertă pentru fete, punem la bătaie 30 de carduri, cu care poți beneficia de cocteiluri gratuite o lună întreagă”, precizează organizatorii. DJ rezident: DJ Puff. Rezervări: 0755 571 749

 

Adrian Bezna, pe scena Talciocului Cultural

Adrian Bezna va concerta pe scena Talciocului Cultural, de la ora 21:00, oferind un Recital Cultural cu intrare liberă. Concertul se numeşte “Despre cum stelele sunt puse cu mâna”, în care Adi va depăna amintiri cu vorbe şi cântec. Rezervările se fac la numărul de telefon 0755 222 880.

 

Vineri, 31 mai

Expoziţie de icoane bizantine pe lemn

La „Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Complexului Comercial „Zimbru” Suceava, va avea loc, la ora 13.00, vernisajul expoziţiei de icoane bizantine pe lemn cu genericul „Fereastră spre cer”. Expoziţia etalează icoane realizate de membrii Cercului de pictură „Bizantin Art” de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava şi de la Palatul Copiilor Suceava - profesori îndrumători Geanina şi Traian Chilimon.

Expoziţia „Fereastră spre cer”, care se află la cea de-a VI-a ediţie, este închinată zilei de 1 Iunie.

 

Serile Studenţeşti la Universitatea „Ştefan cel Mare”

De la ora 19:30, la Auditorium "Joseph Schmidt", în Corpul F, are loc un recitalul al instrumentiştilor Doina Grigore (pian) şi Lucian Reuţ (vioară), de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi. Seara este organizată în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina.

 

Luna Amară Unplugged, la Talcioc Cultural

De la ora 21:00, Talcioc Cultural va găzdui un extraordinar concert Luna Amară Unplugged. Prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei. Biletele se pot cumpăra de la bar. Rezervările se fac la numărul de telefon 0755 222 880. Prioritate vor avea cei care achiziționează biletele înainte de eveniment.

 

Sâmbătă, 1 iunie

„Expo Graphics”, vernisaj cu licitaţie şi vânzare

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina şi artista plastică Sophia - Cristina Lauric, având ca parteneri Universitatea „Ştefan cel Mare”, Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” şi Asociaţia „Copilul din Soare”, organizează, la ora 10.00, la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, o acţiune caritabilă cu prilejul vernisajului expoziţiei „Expo Graphics”. Expoziţia, realizată de artista plastică Sophia - Cristina Lauric, etalează circa 300 de lucrări de grafică executate în perioada 1996-2013, lucrări din care jumătate vor fi dăruite Centrului Cultural Bucovina, iar jumătate vor fi scoase la licitaţie pentru ca 30% din suma obţinută să fie donată  Asociaţiei „Copilul din Soare”. Vor fi scoase totodată la vânzare catalogul „Masonica I” şi două cărţi semnate de Sophia - Cristina Lauric: “Timp şi spaţiu în pictură: percepţia psihosenzorială a imaginii artistice” şi „Timp şi Spaţiu în pictura bizantină”.

 

Seara Animatoarelor, la Hollywood

„Seara Animatoarelor! Bem vodcă și tequila cu găleata. Te-ai plictisit să tot schimbi sticlele goale cu unele pline? Ai obosit să duci băutura la gură? Fii deștept! Bea cu găleata! De ce asta? Pentru că vrem să declarăm război ficatului! Într-o lume aflată în criză economică, reinventăm băutul. În Hollywood, sâmbăta bem cu găleata. Și pentru ca distracția să fie maximă, animatoarele noastre vor încinge atmosfera cu cele mai provocatoare mișcări!”, anunţă organizatorii. Rezervări: 0755 571 749

 

Ateliere de creaţie, la KidsLand - Iulius Mall

De Ziua Copilului, de la ora 12.00, năzdrăvanii sunt invitaţi la atelierele de creaţie susţinute la KidsLand - Iulius Mall. Cei mici îşi vor demonstra imaginaţia realizând mici opere de artă şi distrându-se alături de prieteni. Evenimentele dedicate copiilor continuă şi duminică, cu un spectacol de teatru de păpuşi. De la ora 12.00, în zona KidsLand, ştrengarii vor putea urmări un spectacol prezentat de Teatrul de Păpuşi „Puppet”.

 

Distracţie de 1 Iunie, la Shopping City

Copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava, pentru a se bucura de jocurile copilăriei. Distracţia începe la ora 11:00, în zona de food din incinta Shopping City, unde şcolile din municipiul Suceava vor prezenta câte un program artistic, care va fi premiat de Shopping City cu: locul I - un cec cadou în valoare de 1.500 de lei şi locul II – un cec cadou în valoare de 1.000 de lei, iar cei prezenţi vor putea participa la concursul de desene pe asfalt şi karting. Cei mici se vor bucura de pictură pe faţă, ateliere de creaţie, dar şi animaţii. În plus, pe scenă vor mai prezenta momente artistice copii de la Palatul Copiilor Suceava, dar şi Şcoala de dans Fly Dance. Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus organizează o tombolă cu premii la fiecare oră. Biletele de tombolă sunt distribuite de voluntarii Fundaţiei Ana, iar copiii trebuie să fie prezenţi la evenimente pentru a câştiga premiile oferite prin tragere la sorţi. Sute de premii vor fi acordate din partea: Carrefour, Baumax, Alexandria Librării, Champion, Vivo Kids, Fox, Betty Ice, Pista de karting Tokyo Drift, Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus, precum şi reviste Cutezătorii.

 

Duminică, 2 iunie

Distracţie la Kids City

Între orele 12:00-14:00, copiii vor avea sute de motive de voie bună într-un singur loc, în Kids City din Shopping City Suceava. Pe zona de food vor avea loc ateliere de creaţie şi handmade pentru copii, sub îndrumarea Petronelei Rusu, dar şi pictură pe faţă, jocuri şi concursuri cu premii. Şi pentru ca distracţia să fie pe gustul copiilor, dar şi a părinţilor, magazinele cu articole pentru copii din Shopping City au pregătit preţuri promoţionale pe întreaga perioadă: Champion vă aşteaptă cu reduceri la mii de produse de 70%, Takko Fashion de 30%, Evel Mod între 10% şi 20%, Fox, Delia 07 şi Evel Mod - oferte la îmbrăcăminte, Alexandria Librării – oferte la cărţi şi jocuri, iar Carrefour vă aşteaptă cu preţuri speciale la jucării.

 

Marţi, 4 iunie

„Cântăm cu drag pentru îngeraşi”, pe scena Casei de Cultură Suceava

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 17:00, un spectacol folcloric de caritate, „Cântăm cu drag pentru îngeraşi”, organizat special pentru copiii cu dizabilităţi de la Complexul Terapeutic Blijdorp - „O nouă viaţă”. Spectacolul se doreşte a fi un mesaj de solidaritate pentru cei aflaţi în nevoi speciale, pentru copiii cu dizabilităţi. Pe scena Casei de Cultură vor evolua artiştii Călin Brăteanu, Sorin Filip, Adriana Bucevschi, Gheorghiţă Rotaru, Gabriela Crăciunescu Muraru, Manuela Pohoaţă şi copiii interpreţi Andreea Chisăliţă, Mădălina Lupu Popii, Emilia Solovăstru, Andrei Iftimie, Alexandru Sahlean, Sânziana Lencu, Radu Andone. Ansamblul Artistic Studenţesc „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, coordonator dr. ing. Sorin Pohoaţă şi coregraf Ioan Ilie Nemţoi, este invitat special în spectacol. Preţul unui bilet este de 15 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei