Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 122 (5329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Girigan propune înfiinţarea unei comisii la nivelul CL Suceava pentru verificarea lucrărilor de reparaţii la străzi

Joi, 30 Mai 2013 (14:53:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consilierul local PSD, Eugen Girigan, solicită o organizare mai clară a activităţii de întreţinere şi reparaţii drumuri la nivelul primăriei municipiului Suceava şi propune înfiinţarea la nivelul deliberativului a unei comisii care să verifice aceste lucrări. Girigan, de profesie inginer constructor care conduce în prezent societatea Drumuri şi Poduri, a declarat că prin aceste măsuri va exista siguranţa că banii publici vor fi cheltuiţi cheltuiţi corect şi nu vor fi « sifonaţi ». El consideră că sumele care se plătesc în prezent pentru întreţinerea şi reparatul străzilor din municipiul Suceava dar şi pentru salubrizare sunt mari comparativ cu calitatea lucrărilor. « Eu personal vreau o evidenţă a străzilor cu lungime şi cu suprafeţe până la ultima stradă ca să se poată face o evidenţă foarte clară a lucrărilor de reparaţii. Situaţiile de lucrări să fie însoţite de o schiţă liniară cu plombele care au fost aplicate. În momentul în care am să solicit înființarea unei comisii de verificare a lucrărilor de reparații la drumurile și străzile din municipiul Suceava noi să putem lua de la serviciul de specialitate din primărie situaţiile de lucrări, facturile și schiţele liniare cu reparaţiile făcute şi să putem verfica dacă ele sunt reale. Situațiile de lucrări trebuie să fie însoțite de extrageri de carote să vedem dacă s-au turnat grosimile de asfalt care sunt înscrise în situaţiile de lucrări sau nu. Să fie însoţite de buletin de analiză să vedem dacă s-a turnat ceea ce s-a licitat şi ceea ce s-a plătit fiindcă asfalturile sunt de mai multe feluri unul costă 300 de lei tona altul costă 200 de lei tona. Prin erori din acestea se pot sifona bani publici”,  a declarat Girigan. Eugen Girigan a ţinut să precizeze că nu are nimic cu constructorii ci vrea să-i responsabilizeze pe cei din cadrul serviciului de administrare a străzilor din primărie care trebuie să apere banul public şi care trebuie să treacă în situaţiile de plată numai lucrările reale care se regăsesc şi în teren. El a mai spus că solicitarea sa nu este o pretenţie absurdă ci o chestiune normală care se practică şi în alte locuri din ţară. « Nu am absolut nimic cu constructorii ci cu cei care semnează facturile la lucrări fiindcă pe semnăturile lor se decontează sume foarte mari de bani şi cer din partea lor să-și facă daroria corect », a încheiat Girigan.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Girigan propune înfiinţarea unei comisii la nivelul CL Suceava pentru verificarea lucrărilor de reparaţii la străzi.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Girigan propune înfiinţarea unei comisii la nivelul CL Suceava pentru verificarea lucrărilor de reparaţii la străzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(30 mai 2013, 15:07:20
Asta nu e ala cu dosar pe_nal pt f_u-raciunile de la drumuri si poduri? A scapat? Sau il vedem ca pe Nastase la mititica, ca e din acelasi partid.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei