Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 122 (5329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Terapie gratuită pentru copiii cu autism şi familiile acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii cu autism din județ și familiile acestora pot beneficia de asistență de specialitate, gratuită, în cadrul Centrului de consiliere și asistență pentru persoane cu autism Suceava. Centrul oferă intervenții personalizate fiecărui beneficiar, în funcție de vârstă, felul specific în care a fost afectat de această tulburare și disponibilitatea sa și a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru.

Centrul este deservit de personal specializat – psihologi şi/sau psihopedagogi instruiţi în lucrul cu persoane cu autism. Aceștia evaluează fiecare caz nou în parte și, împreună cu familia, realizează un plan de intervenție, pe termen mediu sau lung, în funcție de nevoile fiecăruia. Sesiunile de lucru sunt, după caz, atât individuale cât și de grup. Psihologii de la centru fac, de asemenea, recomandări pentru servicii conexe și oferă consiliere familiilor persoanelor cu autism.

 

Terapie de lungă durată

În acest moment, de serviciile Centrului de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din Suceava beneficiază17 copii, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, iar în perioada care urmează vor mai fi înscriși și alți copii.

Sabine Maria Bordeian, psiholog şi şeful centrului, ne-a explicat că Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism funcţionează în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi. „Până în prezent, asistenţa de specialitate acordată beneficiarilor a constat în evaluare în scopul identificării nevoilor specifice, stabilirea unui program individual de intervenție, precum şi terapie propriu-zisă. De asemenea, părinţii copiilor au beneficiat de consiliere, transfer de competenţe şi acces la materialele educative, în scopul continuării terapiei la domiciliu. Copiilor care vor fi înscrişi pe parcurs li se va oferi de asemenea acces la evaluare, program individualizat, transfer de competenţe către părinţi şi posibilitatea de a frecventa centrul, în limita disponibilităţii terapeuţilor”, a explicat Sabine Maria Bordeian.  Şefa centrului a mai completat că în Tulburare de Spectru Autist (TSA) terapia este de lungă durată, iar gradul său de eficiență este crescut atunci când afecțiunea este diagnosticată timpuriu (în jurul vârstei de 2 ani) și copilul începe cât mai devreme o formă de intervenție specializată. Din acest motiv, este esențial ca părinții să-și observe foarte bine copilul și să fie atenți la orice comportament neobișnuit al acestuia, încă din primele luni de viață. În cazul în care au suspiciuni, părinții trebuie să i le semnaleze medicului de familie și să solicite un consult de specialitate (neuropsihiatric) pentru copilul lor. Numai medicul neuropsihiatru poate pune diagnosticul de certitudine.

 

Înființat de Fundația Romanian Angel Appeal

Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din Suceava a fost înființat de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Direcția Protecția Copilului și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, prin proiectul „Și ei trebuie să aibă o șansă! – program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”. Centrul funcționează în Suceava, bdul George Enescu nr. 16, în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapie gratuită pentru copiii cu autism şi familiile acestora.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Terapie gratuită pentru copiii cu autism şi familiile acestora4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei