Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 122 (5329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără număr

Încă o ispravă incredibilă a „procurorului” cu 4 clase. A ordonat percheziţii şefului poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un escroc cu patru clase din municipiul Rădăuţi a reuşit să-l păcălească pe ditamai șeful de inspectorat de poliţie judeţean, ordonându-i respectivului printr-un simplu telefon să facă percheziţii în arestul unităţii şi să mute un anume deţinut dintr-o celulă în alta.

Culmea, respectivul şef de poliţie judeţeană a ascultat întocmai ordinul şi s-a conformat întocmai.

Incredibila ispravă îi aparţine rădăuţeanului Ovidiu Rusu (34 de ani), care, la începutul acestei luni, s-a „spovedit” în exclusivitate Monitorului de Suceava, din spatele zidurilor Penitenciarului Botoşani, povestind cum îşi păcălea victimele şi cum a reuşit să adune de după gratii o avere de aproape 800.000 de euro, dându-se magistrat şi înşelându-şi victimele că le scoate rude de după gratii sau le rezolvă favorabil procese aflate pe rolul instanţelor de judecată.

Condamnat la nouă ani de închisoare într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava, în care a fost dovedit că, dintr-o celulă a Penitenciarului Botoşani, a păcălit cu peste 100.000 de euro zeci de persoane, prin aceeaşi metodă, Ovidiu Rusu a trimis Monitorului un plic în care mărturiseşte şi alte înşelăciuni.
De data aceasta, povesteşte escrocul, victimele au fost un afacerist cunoscut din România, arestat prin 2009 pentru fapte de corupţie, şi un individ acuzat că era capul unei grupări mafiote din Italia. Pe amândoi, susţine rădăuţeanul, i-a păcălit de câteva sute de mii de euro prin intermediul rudelor acestora, cărora le-a spus că este procuror cu funcţie înaltă şi poate decide soarta respectivilor. 

Cum pentru aceste mărturisiri nu avem încă dovezi că ar fi adevărate, am decis să le publicăm în momentul în care vom şti sigur că s-au petrecut în realitate şi că nu sunt rodul imaginaţiei unui individ care doreşte să-şi facă publicitate „carierei de magistrat”.

 

2.000 de euro, comisionul „procurorului”

În plicul pe care ni l-a trimis la redacţie, pe lângă cele 20 de pagini ale „spovedaniei” lui Ovidiu Rusu, se află şi un rechizitoriu întocmit în vara anului trecut de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Neamţ. 

Prin acel rechizitoriu, Ovidiu Rusu a fost trimis în judecată pentru tentativă la înşelăciune, după ce, prin acelaşi mod de operare, a încercat să o păcălească pe o femeie dintr-o comună nemţeană al cărei soţ era arestat pentru tentativă de omor, după ce dăduse cu maşina peste două persoane cu care avusese un conflict.

Rusu a aflat povestea şi ca să afle numărul de telefon al soţiei bărbatului încătuşat a sunat la postul de poliţie al comunei unde domiciliau respectivii.

I-a răspuns şeful de post, iar Ovidiu Rusu s-a recomandat a fi procurorul Doru Ţuluş de la unitatea centrală a DNA şi i-a cerut să o cheme la post pe soţia arestatului, solicitând ca aceasta să-l contacteze la două numere de telefon pe care le-a dictat poliţistului.

Femeia l-a sunat pe „procuror”, iar de la capătul celălalt rădăuţeanul i-a spus că-l poate ajuta pe soţul ei.

I-a împuiat capul cu articole din Codul de Procedură Penală, într-un final spunându-i că s-ar putea schimba încadrarea juridică a faptei şi realiza chiar eliberarea sub control judiciar a bărbatului arestat. Totul, contra unui comision de 2.000 de euro.

Soţia arestatului nu a căzut imediat în plasa escrocului şi i-a cerut o dovadă că într-adevăr vorbeşte cu „procurorul Ţuluş”, după ce în prealabil a făcut o scurtă documentare pe internet, constatând că există un magistrat cu acest nume.

Ovidiu Rusu, arată adevăraţii procurori în rechizitoriu, i-a spus femeii că îi va înlătura orice dubiu şi că va dispune efectuarea unei percheziţii în celula în care era închis soţul ei, precum şi mutarea acestuia într-o altă cameră de detenţie din arestul IPJ Neamţ.

 

Cum l-a păcălit pe inspectorul-şef

Chiar în acea zi, Ovidiu Rusu a sunat la IPJ Neamţ, prezentându-se „procurorul Doru Ţuluş”, şi a solicitat să vorbească cu şeful unităţii. La vremea respectivă, la comanda poliţiei judeţului Neamţ era împuternicit comisarul-şef Dorel Manole.

Cum inspectorul-şef nu se afla la serviciu, „procurorul” cu patru clase a primit numărul de telefon mobil al acestuia şi l-a contactat, folosind acelaşi nume fals şi calitate oficială mincinoasă.

„Procurorul Ţuluş” i-a cerut telefonic şefului IPJ Neamţ să facă o percheziţie în celula bărbatului arestat pentru tentativă de omor, susţinând că deţine date că respectivul are un telefon mobil în celula sa, prin intermediul căruia ia legătura cu persoane din exterior.

De asemenea, Ovidiu Rusu i-a ordonat inspectorului-şef să-l mute pe deţinutul respectiv şi, la finalul operaţiunilor, să-i trimită un proces verbal către DNA Bucureşti.

Comisarul-şef Dorel Manole s-a conformat şi chiar în acea seară a dispus percheziţia în celula arestatului şi mutarea acestuia într-o altă încăpere a arestului. Nu s-a găsit nici un telefon mobil, nici asupra arestatului, nici în celula acestuia, însă, aşa cum i s-a cerut prin telefon, poliţistul a trimis procesul verbal la DNA Bucureşti. Şeful IPJ Neamţ şi-a dat seama că a fost tras pe sfoară când cei de la DNA i-au returnat toată documentaţia, neînţelegând care este motivul pentru care le-a trimis acele documente.   

Povestea s-a terminat prost atât pentru comisarul-şef, care s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu, dar şi pentru Ovidiu Rusu, care nu a reuşit, cu toată manevra pusă la cale, să mai încaseze cei 2.000 de euro de la soţia persoanei arestare.

Pentru tentativa sa, Judecătoria Neamţ l-a condamnat la sfârşitul anului trecut la trei ani de închisoare.

Pedeapsa însă s-a contopit celei pe care rădăuţeanul o ispăşeşte în prezent, nouă ani de temniţă, condamnare pronunţată în dosarul DNA Suceava, motiv pentru care, de altfel, Ovidiu Rusu a recunoscut zâmbind toate acuzaţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o ispravă incredibilă a „procurorului” cu 4 clase. A ordonat percheziţii şefului poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 14 voturi
Încă o ispravă incredibilă a „procurorului” cu 4 clase. A ordonat percheziţii şefului poliţiştilor3.8514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uau. trimis de
(30 mai 2013, 14:19:24
Chiar nu pot descrie altfel sefilor politiei romane. Cat de p_r-ost trebuie sa fii ca sa percutezi astfel la un telefon? Va dati seama ce e intampla? Astia ar fi in stare si sa puna in libertate orice criminal daca primesc telefonul corespunzator. Sa mai zica cineva ca nu e c_o-rupta politia....
1.1  RE: Uau. trimis de
(30 mai 2013, 16:57:20
astia si-ar manca si de sub ei. Nu ar ramane nimic. Cred ca Primaria Suceava ar trebui sa apeleze la d-lor sa rezolve problema mirosului de statia de tratare a namolului de la statia de epurare. Succes domnilor. Si daca nu va ajunge cei acolo mai sunt locuri si in alta parte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei