Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Linişte suspectă

Opt suspecţi identificaţi, nici unul reţinut, în atacul cu topoare şi bâte de la terasa din Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Poliţiştii au reuşit să identifice opt dintre suspecţii atacului cu topoare şi bâte de miercuri după-amiază, de la terasa „4 mese” aflată la intrarea în cartierul Obcini al municipiului Suceava, însă nici o pereche de cătuşe nu a fost folosită deocamdată în acest dosar. Deocamdată, pentru că, surse judiciare ne-au mărturisit că sunt pregătite deja paturi în celulele de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava pentru indivizii care acum două zile, în jurul orei 13.30, au năvălit pe terasa localului respectiv, înarmaţi cu topoare şi bâte, şi s-au năpustit asupra mai multor clienţi ai barului.

Aşa cum v-am informat în exclusivitate în ediţia de ieri, vizat de atacul sălbatic al agresorilor a fost un antrenor de kick boxing din municipiul Suceava. Acesta se afla la masă cu încă un prieten şi un fost cadru didactic al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Dacă primii doi au scăpat doar cu câteva zgârieturi, fiind foşti sportivi şi reuşind să se apere de topoarele şi parii agresorilor, celălalt bărbat, Dominic D., în vârstă de 40 de ani a ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean plin de sânge, cu multiple leziuni, cea mai gravă fiind o fractură deschisă de tibie. Victima a fost operată de medicii ortopezi, iar în prezent starea de sănătate a fostului angajat de la Universitate este stabilă.

Pe terasa localului a fost distrus un geam tip termopan, o veioză, o masă şi o banchetă din lemn.

Incredibila scenă a durat câteva zeci de secunde, sub privirile stupefiate ale trecătorilor care se aflau în acele momente prin zonă.

Atacatorii au dispărut imediat din zonă, cu două sau trei maşini, care au fost date în consemn pe raza judeţului. Unul dintre autoturismele fugarilor, un BMW, a fost depistat miercuri seară pe raza comunei Dărmăneşti, însă Logan-ul poliţiei nu a reuşit să-l ajungă din urmă.

Deşi camerele de supraveghere video instalate de Primărie nu funcţionează de câteva zile, se pare că există imagini video de la acest episod sângeros surprinse de camerele unor agenţi economici din apropierea localului. 

Ancheta în acest caz de o violenţă extremă a fost preluată de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

Cine sunt cei opt suspecţi

Biroul de Presă al poliţiei judeţene a anunţat ieri că au fost identificaţi opt dintre suspecţii atacului de miercuri după-amiază. E vorba despre Dumitru Sorinel Solomon (31 de ani), alias „Bodo”, fratele acestuia, Vasile Solomon (25 de ani), Iulian Cojocariu (23 de ani), Dumitru Roger Florea (31 de ani), Ştefan Chiriac (27 de ani), Ştefan Ursachi (20 de ani), toţi din municipiul Suceava, precum şi Ioan Alexandriuc (18 ani), din comuna Vatra Moldoviţei, şi Alexandru Hrişcă (20 de ani), din Hânţeşti.

Deşi poliţiştii s-au rezumat doar în oferi un minim de informaţii despre acest caz, am reuşit să aflăm că doi sau trei dintre suspecţi, daţi în urmărire, au fost găsiţi şi audiaţi ieri la poliţie. Restul grupării, însă, e de negăsit.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe şi portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Suceava.

Comisarul şef Cristian Papuc, din cadrul Biroului de presă al poliţiei judeţene, a transmis joi că s-au dispus măsuri de prevenire a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, fiind luată în calcul şi varianta unor acte de răzbunare din partea celeilalte tabere.

 

Prieteni şi rude ale tinerilor atacaţi s-au adunat în faţa sediului IPJ Suceava

Miercuri seară, în zona Direcţiei Silvice, peste drum de sediul IPJ Suceava s-au adunat mai mulţi prieteni şi rude ale tinerilor atacaţi cu câteva ore înainte pe terasa barului de la intrare în cartierul Obcine.

Pentru a preveni un eventual comportament antisocial, la sediul poliţiei judeţene au fost mobilizate efective de luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, iar mai mulţi poliţişti de la Ordine Publică au fost trimişi să-i convingă pe susţinătorii tinerilor atacaţi să plece la casele lor.

Incidentul s-a terminat paşnic, respectivii părăsind zona.

Surse care au dorit să rămână anonime ne-au mărturisit că atacul violent de la terasa „4 mese” a plecat de la un motiv stupid, după ce gaşca lui Dumitru Sorinel Solomon, alias „Bodo” l-ar fi băgat în spital pe un adolescent, elev la şcoala antrenorului de kick boxing. Acesta din urmă i-a transmis lui „Bodo”, un client mai vechi de-al poliţiştilor, să-i lase în pace elevii, iar Solomon a perceput-o ca pe o ameninţare directă şi a dorit să se răzbune, punând la cale, se pare, episodul sălbatic de acum două zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt suspecţi identificaţi, nici unul reţinut, în atacul cu topoare şi bâte de la terasa din Obcini.
 Vizualizări articol: 4344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Opt suspecţi identificaţi, nici unul reţinut, în atacul cu topoare şi bâte de la terasa din Obcini4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEMISIILE TUTUROR INCOMPENTENTILOR !!! trimis de
(24 mai 2013, 14:10:52
demisiile pe masa, tovarasi de la politia suceava, de la politia locala si jandarmerie! si eventual si de la serviciul roman de informatii...pardon, de comedie.

si demisia pe masa si dumneata tovarasu' prefect sinescu!

ati auzit?! sau e nevoie de petitii in masa la guvernul romaniei pt. a se restabili ordinea normala la cap intr-un stat de drept?

daca nu sunteti in stare sa faceti ordine si disciplina, ce mai cautati in functii tovarasi?

cu tot spatele politic sau militienesc, cand se ajunge la astfel de lucruri, nu aveti decat sa va dati demisiile cu totii! pt.ca daca e dezordine si nimeni nu pateste nimic, cu tot programul meu aglomerat, m-as putea gandi sa fac si eu o vizita la prefectura cu un ''facator de vanatai'', ca sa nu zic par.

ca vad ca asta e ultima moda prin jungla bucovina.

mult mai mare efect au multe zeci de petitii trimise direct primului ministru si de mai multe ori, decat orice alte adunari prin fata institutiilor fricoase ale sucevei.

efectul petitiilor adresate direct primului ministru este unul GARANTAT !
2.   Demisie? Noooooo. trimis de
(24 mai 2013, 16:42:17
Daca si-ar da demisia ar fi o chestiune demna. Acesti politisti, daca pot fi numiti astfel, ar trebui dati efectiv afara cu surle si trambite, sa fie umiliti de presa prin publicarea, atat local cat si national, a actelor de control care sa duca la sutul in phund, sa le fie rusine si sa iasa din casa ei si tot neamul lor.
3.   Recidivist trimis de
(24 mai 2013, 17:49:04
stiti de ce au avut atata tupeu alias bodo si clanul lui ? va spuneu pentru ca acelas clan an urma cu doua saptamani au batut niste oameni familisti si nevinovati la casa de piatra si dupa cum se vede politia nu a luat nici o masura , e si normal tiganu sa prinda tupeu .
4.   Munca Fortata trimis de
(24 mai 2013, 20:52:52
Ciorile astea, sau ce natie or mai fi ei, ar trebui condamnate la munca fortata si atunci cred ca le-ar mai scadea vioiciunea. Dupa cativa ani de spart piatra sau de sapat transee, nu cred ca le-ar mai arde de batai. Si doar e atata nevoie de irigatii in Baragan. La nivel de tara s-ar aduna destula forta de munca pentru a sapa canale. Si tarnacoape s-ar gasi cu siguranta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei