Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsuri

Şcolile sucevene nu au bani de mobilier pentru clasele pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit ieri cu conducerea şcolilor din municipiul reşedinţă de judeţ, pentru a discuta probleme curente referitoare la demararea noului an şcolar, inclusiv campaniile de dezinfecţie şi dezinsecţie din unităţile de învăţământ.

Una dintre principalele probleme abordate a fost cea a pregătirii şcolilor pentru introducerea claselor pregătitoare – clasa 0.

“O problemă importantă pe care trebuie să o rezolvăm este legată de mobilierul pentru clasa pregătitoare. Parţial au venit de la Guvern nişte bani cu această destinaţie, dar toate şcolile s-au plâns că acei bani nu au ajuns nici măcar pentru achiziţia tuturor băncilor necesare, în nici un caz pentru alte piese de mobilier. Vom avea discuţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar în cazul în care nu vor exista suplimentări de fonduri de la Guvern, vom face tot posibilul să acoperim necesarul din fondurile Primăriei Suceava”, a explicat Ion Lungu.

Suma de care ar putea dispune şcolile pentru amenajarea claselor pregătitoare este de aproximativ 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi), bani prinşi în proiectul de buget, la începutul anului, pentru achiziţia de bunuri de inventar.

Ion Lungu a spus că, dacă va fi nevoie, suma respectivă va fi suplimentată, printr-o rectificare a bugetului local, la finele lunii august.

Edilul sucevean a precizat că se va deplasa personal la fiecare unitate de învăţământ, să vadă problemele cu care se confruntă, ca până pe 10 septembrie, când încep cursurile, şcolile să fie pregătite pentru a-i primi pe elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile sucevene nu au bani de mobilier pentru clasele pregătitoare.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcolile sucevene nu au bani de mobilier pentru clasele pregătitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha trimis de
(22 aug 2012, 18:30:21
buna gluma...sigur nu au, dupa ce incaseaza de la toti elevii fondurile pentru clasa si scoala, si isi baga ei binisor in buzunar o parte din banuti, mai platesc o facturica-doua-trei;apa;gaz;cu ala-bala-portocala "nu avem fonduri"...declaratie data de un director cu o cheie de X5 in buzunar.
2.   Corectare trimis de
(22 aug 2012, 18:31:10
curent*

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei