Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

ÎPS Pimen, 30 de ani de arhierie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împlineşte, duminică, pe 24 iunie, de Sânziene, 30 de ani de arhierie. Pe 24 iunie 1982, cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, Pimen Zainea a fost hirotonit arhiereu de către ÎPS Teoctist Arăpaşu, Mitropolit al Moldovei şi Sucevei, împreună cu PS Episcop Eftimie Luca al Romanului și Hușilor și cu PS Roman Ialomițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după ce, pe 10 ianuarie 1982, arhimandritul Pimen Zainea fusese ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, cu titlul „Suceveanul”

La săvârşirea hirotoniei au participat şi Patriarhul Iustin Moisescu al Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Diodor al Ierusalimului, aflat pe atunci în vizită în România, precum şi foarte mulţi ierarhi din Sinodul Patriarhiei Ierusalimului şi din Biserica Ortodoxă Română. Pe 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, fiind instalat ca episcop la Suceava, la 3 martie 1991.

 

Tuns în monahism, la 22 de ani

Pimen Zainea s-a născut pe 25 august 1929, în satul Herăști, comuna Grebănu (judeţul Buzău), primind la botez numele de Vasile Zainea. A efectuat studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamț(1948-1951). A urmat, apoi, studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1953-1957), iar mai târziu, studii de specializare la Universitatea din Köln (1976-1977). Între anii 1953-1957, a făcut studii la Institutul de Arte Plastice din Bucureşti, obţinând diploma de calificare în muzeografie. A fost tuns în monahism la Mănăstirea Neamț, pe 10 martie 1951, sub numele de Pimen, fiind hirotonit ierodiacon (1951) şi apoi ieromonah (1957).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen, 30 de ani de arhierie.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
ÎPS Pimen, 30 de ani de arhierie4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SA-I DEA DUMNEZEU SANATATE SI ZILE INDELUNGATE! trimis de
(20 iun 2012, 11:50:40
INALT PREA SFINTITE PARINTE PIMEN
Cercetati indeaproape cazul monarhilor de la Manastirea ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI de la Gramesti si vedeti ca acei caugari nu au nici o vina de a parasi manastirea, ei sunt muncitori, cu frica de Dumnezeu,si ne-au devenit celor din zona parinti spirituali ,NU AM VREA CA EI SA PLECE.
Cercetati Prea Sfinte Parinte si vedeti cu adevarat cine este cel care a pornit manastirea,adica Gheorghe Bobu. NU PREA SANATOS CU CAPUL,SI A VRUT CA ACESTI CALUGARI SA-I MUNCEASCA LUI PAMANTUL,SA-I INGRIJEASCA ANIMALELE SI SA ADMINISTREZE EL DOAR BANII PE CARE CETATENII II DONEAZA SFINTEI BISERICI

A J U T O R !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei