Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2012 - Anul XVII, nr. 123 (5028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani europeni

Agricultorii pot depune proiecte pentru prime de până la 25.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cultivatorii de teren agricol şi crescătorii de animale pot depune proiecte pentru a accesa bani europeni, sub formă de prime anuale sau de primă de instalare, sumele ce pot ajunge la beneficiari fiind de până la 25.000 de euro.

Începând de pe 15 mai şi până pe 29 iunie, micii fermieri pot depune proiecte la măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă”, prin care pot primi câte 1.500 de euro anual, bani nerambursabili, timp de cinci ani de zile.

Pot depune proiecte toţi cultivatorii de teren sau crescătorii de animale care deţin o fermă care are între două şi opt unităţi de dimensiune economică (UDE). De exemplu, pentru o vacă de lapte se acordă 0,881 UDE, pentru porcine 0,190 UDE, în timp ce porumbul boabe cultivat pe un hectar de teren agricole aduce 0,241 UDE. Fermierii pot cumula creşterea animalelor cu sectorul vegetal, astfel că încadrarea la punctajul minim este accesibilă unui mic cultivator, care mai creşte şi câteva animale.

Valeria Simioniuc, coordonatorul Compartimentului Judeţean de Dezvoltare Rurală, a declarat că începând din acest an valoarea unităţilor de dimensiune economică a fost modificată în avantajul fermierilor, banii fiind mai uşor de accesat decât în anii anteriori.  

Pentru toate detaliile suplimentare potenţialii beneficiari sunt aşteptaţi la Compartimentul Judeţean de Dezvoltare Rurală, aflat în clădirea în care se află şi Direcţia Agricolă Suceava.

De pe 1 iunie se pot depune proiecte şi la măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”. În acest caz, pentru tinerii până în 40 de ani se acordă o primă cuprinsă de între 10.000 şi 25.000 de euro, tot pe bază de unităţi de dimensiune economică (UDE). Pentru aceşti bani trebuie însă o fermă mai mare, care să aibă între 6 şi 40 de UDE.

Proiectele pot fi depuse în perioada 1-29 iunie.

De asemenea, la o altă măsură importantă, 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”, perioada de depunere a proiectelor, începută pe 17 aprilie, a fost prelungită până la 18 iunie. Valeria Simioniuc a explicat că există şi o noutate la această măsură. Pot depune proiecte pentru modernizarea exploataţiilor agricole şi beneficiarii anteriori ai măsurii 141. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii pot depune proiecte pentru prime de până la 25.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 22 voturi
Agricultorii pot depune proiecte pentru prime de până la 25.000 de euro5.0522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei