Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect CL

Elevii vor beneficia de abonamente de transport cu preţ redus pe parcursul întregului an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de elevi din municipiul Suceava vor beneficia pe durata întregului an calendaristic de abonamente de transport la preţ redus, pe care plătesc doar 15 lei, conform unui proiect de Consiliu Local, care este acum supus dezbaterii publice.
Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, iniţiator al acestui proiect, împreună cu primarul Ion Lungu, a declarat că modificarea perioadei de acordare a abonamentelor de transport speciale, pentru elevi şi studenţi, se impune pentru a fi evitate situaţiile neplăcute precum cea de la finele anului trecut, când mii de elevi nu au mai beneficiat de această facilitate.
Conform deciziei anterioare de Consiliu Local, elevii şi studenţii puteau beneficia de abonamentele cu preţ redus doar pe durata anului şcolar, nu şi în timpul vacanţelor şcolare. Numai că respectiva decizie de CL preciza şi perioadele în care se eliberează astfel de abonamente, astfel încât, atunci când structura anului şcolar a fost modificată, perioadele în care elevii s-au aflat în vacanţă nu au mai coincis în totalitate cu cele cuprinse în legea aplicabilă la nivel local.
“Chiar şi acum, la început de an, este o perioadă de timp în care elevii nu pot beneficia de această facilitate, până în momentul în care nu va fi luată o decizie în Consiliul Local. De aceea vrem ca elevii să poată beneficia de această facilitate pe întreg anul calendaristic, nu doar pe durata anului şcolar, astfel încât şi ei vor recupera parţial din perioada în care nu beneficiază de subvenţii”, a adăugat Lucian Harşovschi.
Noul proiect de Hotărâre de Consiliu Local, care este prezentat pe site-ul Primăriei Suceava (www.primariasv.ro) şi la afişierul acesteia, nu modifică condiţiile de acordare a abonamentelor cu preţ special pentru studenţi, acestora fiindu-le acordată această facilitate doar pe perioada anului şcolar. Conform prevederilor legale, transportul studenţilor ar trebui să fie decontat de universităţi, dar cum acest lucru nu se întâmplă la Suceava, primăria le-a subvenţionat această facilitate însă doar pe perioada anului universitar.
Cum actualul proiect de hotărâre nu poate fi dezbătut în prima şedinţă de CL de anul acesta, adică pe 26 ianuarie, elevii şi studenţii vor trebui să aştepte şedinţa ordinară a CL de la finele lunii februarie, sau una extraordinară, dacă va fi convocată, pentru a beneficia de abonamente TPL valabile pe toate liniile, la un preţ de subvenţionat.
În 2011, aproximativ 3.800 de elevi şi studenţi au beneficiat de abonamente cu preţ special, de 30 de lei, din care ei au achitat 15 lei, diferenţa fiind acoperită din bugetul local al Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii vor beneficia de abonamente de transport cu preţ redus pe parcursul întregului an.
 Vizualizări articol: 2533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Elevii vor beneficia de abonamente de transport cu preţ redus pe parcursul întregului an5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit.. trimis de
(14 ian 2012, 15:15:35
in sfarsit se gandesc sa faca si ei un lucru bun..dar sa vedem de cand...ca indata mai trece o luna din an..si`apoi inca una...!
2.   Mai Loredana pune burta pe carte, bafta! trimis de
(14 ian 2012, 17:00:35
Nu fac ceva bun, le e rusine ca orasul asta finanteaza firma asta, si asa din respect fata de toti sucevenii promoveaza tineretul. Cine n.a.i.b.a o sa-i plateasca pensia lui Lungu decat voi. Bucurati-va sa nu vina unul ca boc, care are memorie de inginer in socialism stiintific.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei