Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Spaima infractorilor

Popa, primaru’ şi învăţătorul, chemaţi de poliţie să facă ordine în sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Mult prea puţini în faţa infractorilor, poliţiştii din comunele judeţului au cerut ajutorul reprezentanţilor autorităţilor din fiecare localitate în parte, fie ei primari, viceprimari, preoţi, învăţători, doctor, medic veterinar etc., să ia toate măsurile pentru a reduce numărul infracţiunilor din mediul rural, în cadrul proiectului „sate fără criminalitate”.

„Comando-urile” astfel formate, denumite oficial grupuri de acţiune comunitară, au rolul de a lua toate măsurile pentru a ţine deoparte comuna lor de fărădelegi.

Practic, membrii grupului se întâlnesc periodic, şi, în funcţie de problemele infracţionale cu care se confruntă comunitatea (furturi din locuinţe, furturi de animale şi păsări din curţile sătenilor, scandaluri la discotecă etc.), caută soluţii pentru rezolvarea acestora.

Reprezentanţii IPJ Suceava dau ca exemplu comunele Marginea, Suceviţa, Poiana Stampei şi Dorneşti, acolo unde, cu sprijinul autorităţilor locale, au fost instalate camere de supraveghere video, iar numărul infracţiunilor a scăzut considerabil.
Cea mai supravegheată localitate din judeţ este comuna Marginea, unde, în martie 2008, au fost montate nu mai puţin de 49 de camere video, în zona staţiilor peco, în centrul comunei şi la şcoala generală.

Un sistem de monitorizare video a fost instalat la începutul lunii septembrie 2008 şi la Suceviţa, camerele video fiind montate în zona mănăstirii din localitate şi a parcării din faţa lăcaşului de cult, iar restul, în zona primăriei şi a şcolii generale.

Subinspectorul Ileana Iacob, din cadrul compartimentului de prevenire al IPJ Suceava, a declarat, de asemenea, că şi autorităţile din Ciocăneşti şi-au anunţat intenţia de a instala în comună camere de luat vederi.

„Din păcate, sunt localităţi în care aceste grupuri de acţiune comunitară figurează în continuare doar pe hârtie”, a subliniat subinspectorul Iacob dezinteresul unor autorităţi locale în a creşte gradul de siguranţă al cetăţenilor pe care îi reprezintă.

 

Un poliţist la 1399 de săteni

Potrivit unui calcul făcut de reprezentanţii poliţiei, la nivelul celor 98 de comune din judeţul Suceava, îşi desfăşoară activitatea 288 de poliţisti, raportul poliţist/populaţie fiind de 1 la 1399 de locuitori. Asta, în condiţiile în care media pe ţară este de un poliţist la 948 de locuitori.

În Austria, Franţa sau Germania, de exemplu, este un poliţist la maxim 250 de locuitori. 

Aproximativ 57% din locuitorii judeţului trăiesc în mediul rural.

 

Pliante împotriva spărgătorilor de locuinţe şi a hoţilor de animale

Adjunctul şefului IPJ Suceava, comisarul şef Mircea Smoleac, a anunţat în cursul zilei de ieri că, de la începutul acestei săptămâni şi până la jumătatea lunii martie a.c., a fost demarată campania „Împreună pentru siguranţa dumneavoastră”, campanie al cărei rol este acela de a informa şi educa cetăţii din mediul rural asupra modalităţilor de prevenire a furturilor, a infracţiunilor de mare violenţă şi violenţă intrafamilială.

În cadrul campaniei vor fi distribuite 60.000 de materiale cu recomandări preventive împotriva furturilor din locuinţe şi prevenirea furturilor de animale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popa, primaru’ şi învăţătorul, chemaţi de poliţie să facă ordine în sat.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Popa, primaru’ şi învăţătorul, chemaţi de poliţie să facă ordine în sat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei