Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2014 - Anul XIX, nr. 30 (5539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Polonia

S-a semnat Protocolul de organizare a celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima săptămână a lunii ianuarie s-a semnat în Polonia, în localităţile Piła și Jastrowie, Protocolul de organizare a celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

 

Delegaţiile oficiale ale ţărilor semnatare au inclus grupuri şi formaţii folclorice

La fiecare început de an, prin rotaţie, într-una din ţările organizatoare ale acestui eveniment cultural de anvergură, unic în Europa, se întrunesc delegaţiile care stabilesc programul ediţiei din anul în curs şi semnează Protocolul comun, care stipulează perioada și locul desfășurării spectacolelor, numărul de formații și de participanți pentru fiecare țară.

Anul acesta a fost rândul Poloniei să fie gazda semnării Protocolului, prilej cu care s-au organizat o serie de manifestări la care au participat reprezentanți de vârf ai administrațiilor regionale și locale, ai instituţiilor culturale şi ai unor organizații non-guvernamentale din fiecare țară.

Ca și în anii precedenți, delegaţiile oficiale ale ţărilor semnatare au inclus grupuri şi formaţii folclorice.

Din partea României a participat grupul vocal-instrumental „Piatra Șoimului”, din Câmpulung Moldovenesc, care s-a deplasat împreună cu delegația oficială a județului Suceava, alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean (vicepreședintele Alexandru Rădulescu), ai Centrului Cultural Bucovina (managerul Viorel Varvaroi), ai Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc (primar Mihăiță Negură și translatorul Kazimir Longher).

 

În România, festivalul se va desfăşura la Câmpulung Moldovenesc, în intervalul 18-20 iulie

Potrivit Protocolului încheiat, ediţia din acest an se va desfăşura în ţările organizatoare, după următorul program: Polonia (în oraşele Piła și Jastrowie, în intervalul 18-22 iunie), Republica Moldova (Chișinău, în intervalul 4-6 iulie), Ucraina (Cernăuți, 12-13 iulie), România (Câmpulung Moldovenesc, 18-20 iulie), Ungaria (Bonyhád, 1-3 august) și Slovacia (Turčianske Teplice, 22-24 august).

Fiecare dintre părțile semnatare s-a angajat prin acest Protocol să asigure condițiile necesare bunei desfășurări artistice a spectacolelor, cazarea și masa participanţilor, să realizeze reclama festivalului prin difuzarea de informații în presă şi prin pliante și afișe.

Polonezul Zbigniew Kowalski, iniţiatorul şi principalul organizator al acestui festival, este în continuare directorul onorific al manifestării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a semnat Protocolul de organizare a celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
S-a semnat Protocolul de organizare a celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei