Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistica evenimentului

Noaptea Muzeelor a înregistrat la Suceava un număr total de 5.207 vizitatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noaptea Muzeelor, pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, marcată la data de 18 mai, eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, proiect coordonat la nivel naţional de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), a înregistrat la Suceava un număr total de 5.207 vizitatori.

 

La nivel naţional, circa 180 de muzee au fost vizitate de peste 500.000 de persoane

Instituţia muzeală suceveană, care s-a alăturat din acest an acestui eveniment de succes (care, la nivel naţional, a circumscris circa 180 de muzee, care au fost vizitate de peste 500.000 de persoane), a atras pe secţii/obiective (având un program de vizitare cuprins între orele 10.00-01.00) următorul număr de vizitatori cu acces gratuit: Muzeul de Istorie - 1.500 de vizitatori, Hanul Domnesc - 884 de vizitatori, Muzeul de Ştiinţele Naturii - 1.400 de vizitatori, Muzeul Satului Bucovinean - 855 de vizitatori, Cetatea de Scaun - 568 de vizitatori.

Potrivit unei statistici (cu rezultate parţiale) prezentată de RNMR, Noaptea Muzeelor în București a atras 171.824 de persoane (în creștere față de anul 2012, când s-au înregistrat 154.000 de vizitatori),iar un număr estimat de circa 350.000 de vizitatori au călcat pragul muzeelor din Aiud, Arad, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Buzău, Caracal, Caransebeş, Constanţa, Cluj-Napoca, Deva, Goleşti, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Sărat, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Târgu Mureş, Timişoara şi Tulcea.

 

Instituţiile din cadrul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi au fost vizitate de 21.250 de persoane

Exceptând Capitala (unde pe lângă muzee au fost vizitate şi o serie de alte spaţii aparţinând unor instituţii şi asociaţii - Arhivele Naţionale ale României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Centrul Cultural Art Society, Ferma Animalelor, Fundaţia Löwendal, Galeria Galateca, Romanian Design Week Preview - Palatul Ştirbey, Universitatea „Spiru Haret”, World Press Photo România), cifrele situează pe primul loc la nivel naţional instituţiile din cadrul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi (muzeele Unirii, Mihail Kogalniceanu, Poni-Cernătescu, Palatul de la Ruginoasa, Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău, dar şi Muzeul Literaturii Române, Muzeul Universităţii „Al.I. Cuza” şi Turnul Goliei), care au fost vizitate de 21.250 de persoane.

Pe locul II se află Sibiul, unde spaţiile muzeale au fost vizitate de circa 19.600 de persoane.

Evenimentele circumscrise Zilei Internaţionale a Muzeelor & Nopţii Muzeelor au avut anul acesta, la alegerea Consiliului Internaţional al Muzeelor, tema „Muzeele - Memorie + Creativitate = Schimbare socială”.

În Europa, aproximativ 3.000 de muzee au marcat evenimentul, vizitele beneficiind şi de manifestări speciale (concerte, spectacole...).

La Suceava, pe lângă vizitarea gratuită a obiectivelor muzeale, oferta a cuprins un concert de muzică clasică susţinut de grupul Artis Band (Muzeul de Ştiinţele Naturii), un concert de muzică arhaică românească prezentat de trupa Trei Parale (Hanul Domnesc), un concert cu Mike Godoroja & Blue Spirit (Muzeul de Istorie) şi un concert în aer liber (pe scena din incinta Muzeului Satului Bucovinean) susţinut de trupa rock suceveană Odyssey.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea Muzeelor a înregistrat la Suceava un număr total de 5.207 vizitatori.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Noaptea Muzeelor a înregistrat la Suceava un număr total de 5.207 vizitatori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noaptea mintii trimis de
(23 mai 2013, 11:19:29
Cornel Burtilă, 35 de ani, sudor-mortezor, și Emanuel Macac, 28 de ani, ultras, ambii participanți la Noaptea Muzeelor, au avut parte de surpriza vieții lor după ce Muzeul de Științe Naturale “Grigore Antipa” le-a propus să facă parte din expoziția permanentă de maimuțe a muzeului, rezervîndu-le un loc foarte bun între gibonul de fag și tamarinul stricat la stomac.Întrebati ce părere au despre noua carieră în muzeu, cei doi s-au declarat încîntati de oportunitate. “Se merită, frățioare, mai lasă lumea bacșiș! Mai vezi o cimpanzoaică împăiată mișto, care nu opune rezistență, să-ți auzi vorbe aiurea după aia. E șmecherie aicea. Știam io că rentează să fiu intelectual și să merg la Noaptea Muzeelor. Poftim, acum a intrat cultura în mine. Am cultură și p-aici, și p-aici, și p-aici…!”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei