Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colegiul de Artă

Recital de pian, susţinut de profesorul Richard Gagiu şi de patru elevi ai săi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul Richard Gagiu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, a susţinut un recital de pian în Sala „Auditorium” din cadrul unităţii de învăţămînt, alături de patru dintre cei mai buni elevi ai săi.

Spectacolul a debutat cu prestaţia lui Alexandru Nechifor, elev în clasa a VIII-a, care a interpretat piesa „Preludiu în Sol Minor” de Serghei Rahmaninov. Tânărul pianist în devenire a ocupat locul secund la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, faza locală.

A doua piesă muzicală, „Fantasie Impromptu” de Frederic Chopin, a fost interpretată de Miruna Cornea, din clasa a IX-a, care, deşi studiază pianul doar de trei ani, a avut o evoluţie foarte bună.

Evelina Caterenciuc, din clasa a IX-a, care a luat menţiune în repetate rânduri la Festivalul Internaţional „Lira de Aur”, a interpretat cu multă dexteritate o altă piesă muzicală compusă de Chopin, „Scherzo nr. 2”.

Tot o piesă muzicală a celui supranumit „poetul pianului” a fost aleasă spre a fi interpretată de eleva din clasa a XII-a Alexandra Magazin. Este vorba despre „Balada a II-a opus 38”, compusă în 1841 de Chopin ca o dedicaţie pentru un alt mare compozitor, Robert Schumann.

După evoluţia foarte bună a elevilor săi, profesorul de pian Richard Gagiu a încheiat momentul artistic interpretând două piese muzicale aparţinând marelui compozitorul şi pianist maghiar Franz Liszt. Este vorba despre „Valle d’Obermann” din suita „Ani de pelerinaj” şi despre „Mephisto Valse” din simfonia programatică „Faust”.

Elevii care au concertat luni seara vor participa la finalul acestei săptămâni la Festivalul Internaţional „Lira de Aur”, găzduit în fiecare an de colegiul sucevean.

Spectatorii, care au venit în număr mare la spectacolul de luni seara din sala „Auditorium” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, au aplaudat minute în şir recitalul de pian oferit de profesorul sucevean şi de cei patru elevi ai săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recital de pian, susţinut de profesorul Richard Gagiu şi de patru elevi ai săi.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Recital de pian, susţinut de profesorul Richard Gagiu şi de patru elevi ai săi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei