Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Peste 3.500 de oameni au protestat ieri în toată ţara, 500 în Piaţa Universităţii din Capitală

Peste 3.500 de persoane au protestat în toată ţara, aproximativ 500 dintre aceştia fiind în Piaţa Universităţii din Bucureşti, a declarat, ieri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.
Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 20.00, în Piaţa Universităţii din Capitală au protestat aproximativ 500 de persoane, a precizat Marius Militaru.
Acţiuni de protest, la care participă peste 3.000 de oameni, au avut loc în mai multe localităţi din ţară.
În Capitală, protestatarii erau împărţiţi în cele două zone de manifestaţie, trotuarul din faţa Teatrului Naţional şi fântâna de la Piaţa Universităţii.
Manifestanţii veniţi în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a opta zi de protest, au scandat "Jos Băsescu" şi "Monarhia salvează România" şi au afişat bannere pe care scria, printre altele, "Băsescu egal Ceauşescu", "Băsescu şi Boc v-au minţit, românii au sărăcit", "Diaspora, trezeşte-te", "Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară", "Români, toată ţara vă aşteaptă în Capitală", "Nu mai putem răbda până vă judecă istoria, semnat Ciumpalacii", "Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă", "Pierdut clasă politică, o declar nulă", "Vai de tine Românie, stat de drept în agonie, condusă de mitocani, de slugoi şi hoţomani", "Traian, lasă-ne, du-te pe insula Elena", "Schimb salariul de profesor cu salariul de parlamentar (şpaga inclusă)", "Pierdut guvern şi preşedinte, îi declar nuli".
Protestatarilor de la Universitate li s-au alăturat, de la ora 16.30, şi cadrele didactice care au pichetat timp de o oră Ministerul Educaţiei.
Profesorii spun că vor să fie respectaţi, să trăiască într-un stat de drept şi să aibă o viaţă mai bună pentru copiii lor. Ei cer, alături de toţi protestatarii, alegeri anticipate şi demisia întregului Guvern.

 

Protestul de la Timişoara s-a încheiat după ce manifestanţii au ars caricaturi şi poze cu Boc

Protestul de la Timişoara s-a încheiat, ieri seară, după aproape trei ore şi după ce manifestanţii au ars mai multe poze şi caricaturi reprezentându-l pe premierul Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Protestul de la Timişoara, la care au participat aproximativ 100 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 19.30, după ce manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei au ars mai multe poze şi caricaturi reprezentându-l pe Emil Boc.
Manifestaţia, care a fost autorizată de Primăria Timişoara, s-a încheiat fără incidente.
Iniţial, aproximativ 50 de persoane se adunaseră în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvernul condus de Emil Boc.
Potrivit organizatorilor protestului, numărul mic de participanţi - aproximativ un sfert faţă de zilele precedente - este explicabil prin faptul că la Timişoara ploua.
Protestatarii au stat într-un cerc, agitând steaguri şi afişând pancarte pe care scria "Furaţi, minţiţi, bateţi fără ruşine, nu vă iubesc că nu sunteţi ca mine" şi "Clasa politică arestată, trădătorii judecaţi".
Manifestanţii au scandat lozinci precum "Jos Băsescu", "Demisia" şi "Jos Guvernul Boc".

 

Portocale reprezentându-i pe Băsescu, Boc şi Guvernul, trase în ţeapă în faţa sediului PDL Sibiu

Studenţi ai Facultăţii de Istorie, care s-au alăturat protestului din Sibiu, au tras în ţeapă ieri seară, în faţa sediului PDL Sibiu, trei portocale despre care au spus că i-ar reprezenta pe Traian Băsescu, Emil Boc şi Guvernul şi au atras atenţia partidelor din opoziţie că ar putea păţi la fel.
Ieri seară, numărul participanţilor la acţiunile de protest din municipiul Sibiu a depăşit cinci sute, demonstranţii mărşăluind pe străzile oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În faţa sediului PDL Sibiu, protestatarii s-au oprit, ca şi în serile precente, timp de câteva minute, iar studenţi ai Facultăţii de Istorie, care s-au alăturat protestului, au tras în ţeapă trei portocale care îi reprezintau pe preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi Guvernul.
Tinerii au atras atenţia partidelor din opoziţie că, dacă ajung la putere şi se comportă ca reprezentanţii PDL, ar putea păţi la fel.
Marşul a continuat apoi pe străzile oraşului, pe traseul prestabilit de către jandarmi, fără a se înregistra incidente.
Acţiunea de protest din Sibiu este programată să se încheie la ora 21.00.
Iniţial, aproximativ trei sute de persoane s-au strâns, ieri seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pe care o înconjurau, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, demonstranţii fiind acompaniaţi de un saxofonist.
Numărul mai mic de protestatari este explicabil prin faptul că în municipiul Sibiu se înregistrează precipitaţii sub formă de lapoviţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Peste 3.500 de oameni au protestat ieri în toată ţara, 500 în Piaţa Universităţii din Capitală.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MAI: Peste 3.500 de oameni au protestat ieri în toată ţara, 500 în Piaţa Universităţii din Capitală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei