Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Opoziţia vrea capul preşedintelui" dar nu dispune de un program

 "Opoziţia vrea capul preşedintelui", titrează vineri cotidianul elveţian Le Temps într-o analiză realizată de un expert de la Institutul pentru Relaţii Internaţionale şi Strategice (IRIS), adăugând însă că aceasta este unită doar de neîncrederea în Guvern, care nu ţine însă loc de program.
Cotidianul elveţian evocă scenele de violenţă de pe străzile din Bucureşti, adăugând că acestea sunt "surprinzătoare" în România, unde resemnarea socială este regula de bază.
Opoziţia şi-a fixat ca obiectiv să recupereze fronda socială, motiv pentru care Crin Antonescu, unul dintre liderii Uniunii Social-Liberale (USL), o "coaliţie oportunistă de trei partide", a cerut organizarea de alegeri anticipate, comentează Le Temps. El le-a cerut preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc să cedeze locul unui Guvern interimar de tehnocraţi.
"Traian Băsescu este la fel de nepopular astăzi pe cât de popular era în 2008. Visul s-a spulberat. Cel care este adeseori numit «Berlusconi al Balcanilor», pentru că are aceeaşi charismă, vulgaritate şi machism ca fostul premier italian, acum nu mai este susţinut. «Panaşul» său nu mai este decât clovnerie, îndrăzneala sa de a exagera", susţine Catherine Durandin, directoarea departamentului de cercetare la Institutul pentru Relaţii Internaţionale şi Strategice (IRIS), specializată pe România.
Românii resimt o nedreptate imensă: corupţia, nepotismul şi un regim fiscal care îi favorizează pe cei bogaţi au agravat, mai mult decât în alte părţi, inegalităţile.
Criza economică şi socială a făcut loc resentimentului, explică Durandin. "Furia creşte împotriva austerităţii decise de Guvern în 2010 pentru a se supune FMI: reducerea cu 25 la sută a salariilor funcţionarilor, precum şi reducerea pensiilor. În plus, familiile resimt povara datoriilor contractate în perioada de creştere economică, între 2000 şi 2008", susţine ea.
Catherine Durandin precizează că opoziţia nu are un program. "Doar neîncrederea în Guvern îi uneşte, dar aceasta nu ţine loc de program. În plus, demisia nu este deja obţinută, nu îi stă în fire preşedintelui, care ar putea în schimb să deturneze furia românilor şi să o canalizeze împotriva Europei. Cu atât mai mult cu cât îi reproşează Bruxelles-ului că nu face nimic pentru a integra România în spaţiul Schengen, un subiect sensibil", conchide ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Opoziţia vrea capul preşedintelui" dar nu dispune de un program.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Opoziţia vrea capul preşedintelui" dar nu dispune de un program0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Paraciosii trimis de
(22 ian 2012, 19:13:04
Victor Ponta a mers la prietenii socialişti de la PE şi a dezinformat cu bună ştiinţă pentru a forţa măsuri dure împotriva României, pe motiv de reprimare a manifestaţiilor de stradă şi deteriorare dramatică a democraţiei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei