Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Zona Metropolitană Suceava va avea propria societate de transport în comun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii celor opt localităţi membre ale Zonei Metropolitane Suceava vor putea circula mult mai uşor pe trasee care vor face legătura între municipiul reşedinţă de judeţ, oraşul Salcea şi comunele limitrofe, având la dispoziţie autobuzele propriei societăţi de transport în comun.
La prima întâlnire din acest an a membrilor Consiliului Director al Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Zona Metropolitană Suceava, adică a primarilor celor opt localităţi membre, care a avut loc ieri dimineaţă, cea mai discutată problemă a fost cea a asigurării unor facilităţi de transport pentru locuitorii zonelor limitrofe Sucevei.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat: “Primarii tuturor localităţilor care s-au asociat cu Suceava pentru a înfiinţa Zona Metropolitană au solicitat să se găsească soluţii pentru ca autobuzele TPL să asigure transportul dinspre şi înspre localităţile limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ. Ţinând cont de cerinţele locuitorilor din aceste localităţi, înfiinţarea unei societăţi de transport în comun a Zonei Metropolitane este o necesitate, căreia îi vom acorda prioritate în perioada următoare. Pentru a pune bazele unei astfel de societăţi de transport trebuie să avem la dispoziţie un studiu de trafic, care să ne indice numărul de autobuze necesar pentru a deservi cele opt localităţi membre, dar şi perioadele de timp la care trebuie asigurată o frecvenţă a curselor”.
Pentru ca proiectul de înfiinţare a unei societăţi de transport a Zonei Metropolitane să se concretizeze, fiecare localitate va trebui să asigure o parte din finanţarea necesară, în funcţie de numărul de locuitori.
Existenţa unei astfel de societăţi de transport ar asigura o serie de facilităţi locuitorilor zonei metropolitane, precum abonamente subvenţionate pentru elevi şi studenţi sau chiar şi pentru pensionari.
Membrele Asociaţiei Zona metropolitană Suceava sunt municipiul Suceava, oraşul Salcea, comunele Mitocu Dragomirnei, Adâncata, Ipoteşti, Bosanci, Moara şi Pătrăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona Metropolitană Suceava va avea propria societate de transport în comun.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Zona Metropolitană Suceava va avea propria societate de transport în comun4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Autobuze cine achizitioneaza? trimis de
(21 ian 2012, 12:30:55
Voi ati uitat sa mentionati ca veti achizitiona si autobuze, nu? Cei din burdujeni cu abonament TPL uneori merg cu taxiul ca sa ajunga la munca dupa ce nu reusesc sa se urce in autobuze de cat de pline-s...
2.   Si ca sa ma injure cetatenii metropolei trimis de
(21 ian 2012, 12:34:23
Consider ca daca aceste trasee nu se dovedesc rentabile nu trebuie infiintate... ca toti smecherii s-au carat sa-i faca vilele in afara orasului la impozite mici si refuza alipirea la oras.. asa ca sa se descurce cu transportul!
2.1  RE: Si ca sa ma injure cetatenii metropolei trimis de
(22 ian 2012, 00:30:41
Cetatenii metropolei nu te injura pentru ca ti-ai exprimat opinia. Doar se amuza copios pe seama ta, pentru ca esti superficial si repezit, deci prost laughing Pai bine bai "Confucius", tu ai impresia ca smecherii care "s-au carat sa-si faca vile in afara orasului la impozite mici si refuza alipirea la oras" depind de transportul public? Cei care au nevoie de aceste mijloace de transport sunt oamenii obisnuiti, "nesmecherii", oropsitii societatii, patura proletara. Dupa cum afirma C. Dobogeanu Gherea despre stilul Caragialesc, eu nu din vanitate sterg podelele cu tine, ci mai degraba imi exercit un drept social, ba chiar o datorie civica de a scoate in evidenta prostia ta mustinda si hilarul ce decurge din aceasta. Necesitatea acestui lucru este o consecinta a faptului ca modul tau de gandire risca sa fie implementat ca unitate de masura etalon in mentalul colectiv, iar asta este inacceptabil, bai Mirceacî. Nu mai sta in fata monitorului mirosindu-ti basinile, iesi pe balcon, trage aer proaspat in pulmoni.
2.2  RE: Si ca sa ma injure cetatenii metropolei trimis de
(22 ian 2012, 01:46:04
Auzi la taranul asta, ma da deranjat mai esti de comentariul meu sa platesti impozit de oras bai r * hatule, stiu eu destui si de prin Scheia care urca dealul si apoi iau un autobuz de la mobila .. vezi tu de obicei nu prea ajung masinile la toti membrii familiei, iarna doamnele mai evita condusul nu si nu au mereu sofer... Asa ca nu mai sta tu si manca r*hat..
2.3  RE: Si ca sa ma injure cetatenii metropolei trimis de
(22 ian 2012, 21:43:46
Atat poti?
3.   Eeeeee trimis de
(21 ian 2012, 15:19:57
parca nu imi vine sa cred. suceava evolueaza de la o zi la alta. lungule chiar vrei sa faci din suceava, shanghai ? lipseste un parc subteran si doua turnuri gemene in locul stadionuluihappy
3.1  RE: Eeeeee trimis de
(22 ian 2012, 22:39:15
Te rog nu-i da idei...Ăsta abia așteaptă să ne îngroape banii în lucrări supraevaluate...
4.   Mi-a placut asta: trimis de
(22 ian 2012, 11:40:19
Flutur nu mai esti pe val,
Nu mai scrii cu oi pe deal...
5.   BRAVO trimis de
(22 ian 2012, 15:51:50
DACA LUNGU FACE ASTA IMI EAU VACANTA DE ALEGERILE LOCALE SI VIN SA IL VOTEZ INCA ODATA BRAVO
5.1  RE: BRAVO trimis de
(22 ian 2012, 22:42:17
Bravo, ești tare...la gramatică!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei