Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANOFM vrea să lanseze un program de educare a şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară

Preşedintele ANOFM, Rodica Andronescu, a declarat, ieri, că agenţia va semna, împreună cu Ministerul Educaţiei, un protocol de colaborare care presupune educarea şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară, precizând că au fost identificate sute de astfel de cazuri.
Rodica Andronescu a declarat, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că ANOFM a identificat numeroase persoane în evidenţele agenţiilor de şomaj care nu au un loc de muncă şi care nu şi-au finalizat cursurile şcolii primare.
Ea a spus că ANOFM şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului vor încheia un parteneriat care să faciliteze dobândirea de către aceste persoane a certificatului de absolvire a învăţământului primar.
"MECT şi ANOFM construiesc împreună creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Concret, am identificat la nivelul ANOFM persoane înregistrate în căutarea unui loc de muncă, dar care nu au absolvit educaţia de bază, nu au absolvit ciclul primar. Împreună cu Ministerul Educaţiei încheiem un parteneriat prin care cele două instituţii să faciliteze acestor persoane dobândirea certificatului de absolvire a învăţământului primar prin programul «A doua şansă»", a spus Andronescu.
Întrebată câte persoane care nu au educaţia de bază au fost găsite în evidenţele ANOFM, Rodica Andronescu a spus că până acum sunt de ordinul sutelor.
"De ordinul sutelor în clipa aceasta, dar noi continuăm să-i înregistrăm. Nu dorim să rezolvăm o situaţie de moment, dorim pe termen lung ca aceste persoane, care din motive obiective nu au putut să-şi termine educaţia de bază, să fie cuprinse în formare şi să dobândească aceste competenţe. În felul acesta vor putea să se şi califice ulterior fie prin legea uceniciei, fie printr-o formă de şcoală profesională, deci vor putea să dobândească o calificare şi să fie persoane active pe piaţa muncii", a afirmat Andronescu.
Ea a adăugat că această pregătire se va face fie în centrele locale sau regionale de formare ale ANOFM, fie în instituţii de învăţământ în funcţie de locul în care persoanele care sunt în această situaţie, viitori beneficiari ai programului "A doua şansă", îşi au domiciliul.
Potrivit preşedintelui ANOFM, parteneriatul pe care agenţia vrea să îl încheie cu MECT vizează şi zona universitară astfel încât studenţii de la secţiile de asistenţă socială să poată face practica în structurile din ţară ale agenţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANOFM vrea să lanseze un program de educare a şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANOFM vrea să lanseze un program de educare a şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei