Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

Peste o sută de elevi, prezenţi la Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 4 – 8 ianuarie, la Gura Humorului, s-au reunit 103 elevi şi 16 profesori din diferite zone ale ţării, la Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică. În tabără au participat elevi din Bucureşti, Roman, Oradea, Iaşi, Suceava (Palatul Copiilor, Colegiul Naţional „Petru Rareş”), Fălticeni (Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul Agricol Fălticeni), Solca (Grupul Şcolar „Tomşa Vodă”), Marginea (SAM Marginea), Tulcea, Măcin, Piteşti, Bacău şi Pucioasa.

 

Premii pentru suceveni

Profesorul dr. Petru Crăciun, de la Colegiul Agricol Fălticeni şi Palatul Copiilor Suceava, coordonatorul lotului olimpic de astrofizică al României, a declarat că scopul taberei de astronomie de la Humor a fost acela de a organiza cursuri de astronomie şi astrofizică atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă, precum şi seri de observaţii astronomice cu ajutorul telescoapelor şi al lunetelor.
Profesorul Crăciun a completat: „În cadrul taberei, a avut loc Concursul Naţional de Astronomie şi Astrofizică <Vintilă Şiadbey>, înscris în Calendarul Olimpiadelor şi Concursurilor Naţionale al Ministerului Educaţiei. Vintilă Şiadbey a fost unul dintre primii trei astronomi români recunoscuţi atât în ţară, cât şi în străinătate, sucevean, născut în Fălticeni.
Concursul a constat în mai multe probe: o probă teoretică, o probă de prezentare de referate ştiinţifice, o probă observaţională şi o probă de prezentare de stand privind activitatea desfăşurată de elevi prin participarea la cercurile de astronomie”.
La concursul naţional, elevii judeţului Suceava au obţinut: Premiul I (categoria juniori) - Remus Bompa şi Mircea Vacariuc (clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni), Premiul I (categoria seniori avansaţi) - Iustina Crăciun (clasa a X-a, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni), Premiul II (categoria astroclub) - Daniel Şandru (clasa a X-a TA, de la Colegiul Agricol Fălticeni), Premiul I (categoria juniori începători) i-a revenit Sabinei Dumistrăcel, Premiul II (categoria juniori începători) - Ioana Crâşmari, Alexiei Ostiuc, Premiul III (categoria juniori începători) - Andrei Crâşmari şi Ştefan Ostiuc, toţi de la Palatul Copiilor Suceava – îndrumător prof. dr. Petru Crăciun. Premiul I (categoria seniori avansaţi) a fost câştigat de Daniel Cosovanu (clasa a IX-a Grupul Şcolar „Tomşa Vodă” Solca) – îndrumători prof. Ilie Cosovanu şi Magdalena Cosovanu. Premiul I (categoria seniori ) a revenit echipajului format din elevii Alina Milici, Daniela Ţabrea şi Ionela Gâză, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

 

Activităţi de relaxare

Copiii care au participat la Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică au avut parte şi de activităţi de relaxare (săniuş, schi, discotecă, activităţi sportive), dar şi de vizite la diferite mănăstiri din judeţul Suceava (Voroneţ şi Mănăstirea Humorului).
Tabăra s-a înscris în calendarul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi a fost organizată de minister, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, de Palatul Copiilor Suceava, de Colegiul Agricol Fălticeni şi de Societatea Ştiinţifică „Cygnus-Club UNESCO”.
Palatul Copiilor Suceava a achiziţionat recent cel mai mare telescop mobil din ţară – Dobsonian de 400 mm – care a fost utilizat şi în tabăra de la începutul acestei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de elevi, prezenţi la Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Peste o sută de elevi, prezenţi la Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei