Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diaconescu: Mutarea luptei politice în străinătate va afecta credibilitatea României

Duminică, 22 Ianuarie 2012 (16:19:50)

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că mutarea luptei politice interne în afara ţării va afecta credibilitatea României pentru mulţi ani.

Diaconescu a făcut un apel "elegant şi decent" către liderii opoziţiei să nu mute lupta politică din ţară în străinătate, pentru că singurul rezultat va fi decredibilizarea României pentru o lungă perioadă.

Preşedintele de onoare al UNPR nu a făcut nominalizări, însă a acuzat liderii opoziţiei că dovedesc lipsă de experienţă prin încercarea de a folosi instituţiile inetrnaţionale în lupta politică internă.

"Mutarea luptei politice în afara ţării, deschiderea unor fronturi în cadrul familiilor politice internaţionale reprezintă un demers care va eşua şi care va coborî la un nivel inacceptabil credibilitatea României. (...) Nu se reuşeşte credibilizarea unei naţiuni prin exportul conflictului intern. (...) Mutarea luptei poitice pe scena internaţională este o greşeală fundamentală care se contabilizează în ani de zile, se plăteşte cu credibilitatea unei ţări pentru mulţi ani de zile şi aş reaminti momentul mineriadelor", a declarat Diaconescu.

El a apreciat că demersurile făcute la Parlamentul European de către liderii opoziţiei, pentru ca PE să iniţieze o rezoluţie la adresa României, nu va aduce nici câştiguri politice liderilor respectivi şi nu va aduce nici avantaje României.

Diaconescu a afirmat că, în afara unei "retorici negative" în interiorul grupurilor politice din care fac parte PSD şi PNL, demersurile opoziţiei nu vor duce la niciun rezultat concret în Parlamentul European, care reacţionează doar atunci când standardele şi principiile Uniunii Europene sunt încălcate.

El a spus că avantajul României în relaţia cu partenerii internaţionali îl constituie stabilitatea politică şi credibilizarea economică, iar demersurile privind o eventuală rezoluţie a PE pentru România atacă exact asupra acestei credibilităţi.

USL face demersuri în Parlamentul European pentru ca grupurile S&D şi ALDE să propună discutarea situaţiei politice din România şi o Rezoluţie a PE pe această temă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diaconescu: Mutarea luptei politice în străinătate va afecta credibilitatea României.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diaconescu: Mutarea luptei politice în străinătate va afecta credibilitatea României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei