Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Val de nemulţumiri

Peste 200 de salariaţi ai Termica vor protesta luni în faţa Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii celei mai mari întreprinderi de producţie din Suceava – Termica SA, vor protesta luni, de la ora 16.00, în faţa sediului Primăriei Suceava, nemulţumiţi de actuala situaţie a societăţii de termoficare, dar mai ales de viitorul ei sumbru.
Iordănel Secrieru, liderul sindicatului Prometeu, care a iniţiat acţiunea de protest, a precizat că sunt aşteptaţi să participe toţi salariaţii Termica cărora le pasă de soarta societăţii de termoficare.
La protestul salariaţilor Termica se anunţă prezenţa a mai bine de 200 de persoane, care, timp de două ore, îşi vor exprima nemulţumirile în stradă, în faţa sediului administrativ.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a autorizat acţiunea de protest la scurt timp după ce s-a depus o solicitare în acest sens, a spus că va sta la discuţii cu reprezentanţii sindicaliştilor, dacă se va dori acest lucru:
“Nu am nimic împotrivă să vină să protesteze, să-şi spună păsurile, apelul meu către ei este să se manifeste civilizat. Este dreptul lor să protesteze, este un drept constituţional. Dar situaţia de la Termica este una delicată, de care nimeni nu se face vinovat, pentru că este o criză de sistem, la nivel naţional. Astăzi Termica nu poate vinde două produse de bază – aburul industrial, la care clienţii au dispărut în totalitate, şi energia termică, care este destul de scumpă. Chiar şi în aceste condiţii de criză am prins în buget suma de trei milioane de euro ca subvenţii la Termica, mai mult chiar decât anul trecut, când au fost alocate 2,7 milioane de euro”.
Şeful municipalităţii sucevene a menţionat faptul că, pentru a ajuta Termica, s-a adresat primului-ministru, dar şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, să suplimenteze banii alocaţi termoficării. Ion Lungu a adăugat: “Restul strategiilor de funcţionare pentru iarna viitoare le vom stabili în această primăvară. Un lucru este cert, va fi foarte greu pentru primărie, în condiţiile în care nu se mai alocă fonduri pentru subvenţii de la bugetul de stat. E uşor de făcut campanie electorală, să spună că Lungu sau PD-L-ul au distrus Termica. Termica a fost pusă în braţele primăriei în perioada guvernării PSD, în urma unor negocieri proste făcute cu Uniunea Europeană. Societatea avea deja dificultăţi în perioada respectivă, când a fost pusă în braţele Consiliului Local fără a i se cere măcar permisiunea”.
Sindicaliştii suceveni vor veni în faţa edilului sucevean cu o serie de revendicări referitoare la plata subvenţiilor restante, pentru a putea fi achitat cărbunele cu care se asigură căldura sucevenilor, şi pentru a fi lămurită situaţia Termica şi a investitorului care nu a făcut încă noua centrală, care o va “îngropa” pe cea veche.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de salariaţi ai Termica vor protesta luni în faţa Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 200 de salariaţi ai Termica vor protesta luni în faţa Primăriei Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara trimis de
(21 ian 2012, 15:39:38
termica sa e o societate de care nu are nimeni nevoie.

de vina pt situatia de la termica sunt cei de la termica pt ca in 22 de ani au luat bani cu sacul drept salarii fara sa faca absolut nimic ci doar consumand bauturi alcoolice la serviciu.

noi sucevenii nu vrem sa mai sponsorizam din munca noastra lenesii si incapabilii de la termica.

si acum un apel catre primar si catre suceveni: SPER CA NOUA CENTRALA TERMICA (sau societate comerciala sau ce o fi ea) SA NU PREIA CONTRACTELE DE LIVRARE CATRE CETATENI IN MOD AUTOMAT CI SA FIE RACORDATI LA AGENTUL TERMIC DOAR ACEI PROPRIETARI CARE FAC CERERE SCRISA EXPRESA IN ACEST SCOP.
1.1  RE: Fara trimis de
(21 ian 2012, 15:47:17
Nu are nevoie nimeni? OK, ia sa se opreasca Termica ACUM, sa vedem cine nu are nevoiehappy
2.   Saracii..... trimis de
(21 ian 2012, 17:02:13
mi se pare ca au salarii deloc de neglijat........acolo...doar cateva mii!!!!!!!!!!
2.1  RE: Saracii..... trimis de
(23 ian 2012, 12:06:48
Ai zis bine ca ti se pare. Asa e romanul nostru, isi da cu parerea, nu conteaza ca n-are nici cea mai vaga idee despre subiect, dar trebuie sa arate tuturor ca e buricul pamantului.
Hai, ia zi-ne si noua ce salarii au cei de la NASA, ca tot le stii pe toate.
2.2  RE: Saracii..... trimis de
(23 ian 2012, 21:01:36
ANICA,ti se pare sau au vedenii ?Stii d-ta cum se produce gigacaloria acolo ?Iata,eu stiu despre ANICA ca este o "proasta".Cele mai mari sanse sa fie adevarata presupunerea le am eu,ptr ca in postarea ta (mi se pare ca au....),nu exista certitudine,doar o banuiala.Pana o sa-ti revii din prostie,iti recomand sa citesti ce spune Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu despre prostie.Iata cateva:"invidia si ura sunt atât cauze, cât si rezultante ale prostiei.Prostul este inflexibil, impietrit, rigid, opac, ambiios până la absurd. Prostul nu vrea sa invete sa se perfectioneze.Prostia impietritilor este culpabila.Pai tu crezi ca prostii ar putea discuta despre prostie? Ei tocmai asta vor sa ascunda, ce parere ai ?
Oricum nu cred ca poti fi proasta continuu. Exista si momente de trezire si poate atunci reusesti sa scoti ceva inteligent.Macar daca subiectul prostiei te face sa reflectezi la propria conditie este o dovada a inteligentei. Asadar ai puteadeveni inteligenta macar si pentru o clipa.Mai reflecteaza .

3.   Comentariu trimis de
(23 ian 2012, 07:49:05
Prost mai esti "locca'. Tu ai inteles ca acum te tine cineva cu forta racordat la sistemul de termoficare ?.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei