Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL: PDL continuă să mintă, nefiind capabil de dialog nici cu opoziţia, nici cu oamenii din stradă

Duminică, 22 Ianuarie 2012 (15:53:03)

"Uniunea Social Liberală constantă, cu regret, că Partidul Democrat Liberal îşi dovedeşte pe mai departe incapacitatea de a dialoga atât cu protestatarii, cât şi cu opoziţia politică. Atacurile mincinoase lansate în aceste zile de către PDL la adresa opoziţiei arată în mod clar că actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă, pentru a reinstaura un climat de normalitate în România", se arată într-un comunicat al USL, remis duminică agenţiei MEDIAFAX.

USL precizează că nu a cerut şi nu va cere niciodată sancţionarea României la nivelul Uniunii Europene.

"Dimpotrivă, vom continua să informăm instituţiile europene cu privire la gravele derapaje din România, pentru că încălcările repetate ale legilor şi ale Constituţiei trebuie să fie aduse la cunoştinţa partenerilor noştri europeni", susţine USL.

De asemenea, USL cere PDL să nu mai jignească românii care ies în majoritatea oraşelor în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului.

"Românii transmit, în aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui să ţinem cu toţii cont - fie că suntem în opoziţie fie la putere. Românii cer schimbare, un alt guvern şi alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisă, mai corectă şi cu mai mult bun-simţ. Remarcăm însă, cu regret, că PDL continuă să critice protestatarii pentru că ar afecta imaginea şi credibilitatea României. PDL nu vrea să accepte faptul că românii nu mai doresc această guvernare coruptă şi incompententă şi nici să le redea acestora dreptul de a-şi alege conducătorii. Semnalul oamenilor ieşiţi în stradă este clar, dar PDL îl respinge cu dispreţ", se mai arată în comunicat.

USL susţine că investitorii români şi străini nu trebuie speriaţi cu prognoze false şi cu ştiri apocaliptice.

"Situaţia economică este dificilă, cu datorii şi deficite accentuate de actualul guvern, iar soluţia nu poate veni de la acelaşi guvern. Atragem atenţia asupra manipulării pe care o lansează PDL - Nu oprirea protestelor paşnice va ajuta mediul economic! Adevăratul ajutor pentru mediul economic vine din combaterea corupţiei actualului regim, din domnia legii, din soluţii obţinute prin dialog cu mediul profesional, din mai multă democraţie şi transparenţă!", se mai arată în comunicat.

USL consideră "inoportună şi iresponsabilă intervenţia lui Theodor Stolojan de astăzi, care a fost scos în public, la comandă, pentru a propaga aceleaşi teme diversioniste pe care puterea le foloseşte cu iluzia că se poate salva".

"Uniunea Social Liberală consideră că relansarea încrederii în România nu este dată de oprirea protestelor paşnice, ci de înlocuirea actualului guvern! Ca atare, nu putem constata decât validitatea solicitărilor cetăţenilor, pe care USL le susţine în mod categoric: demisia acestuia guvern, instalarea unui guvern de profesionişti neangajaţi politic şi demararea cât mai rapidă a procedurilor în vederea organizării de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lăsaţi să îşi aleagă destinul, fără ca acesta să le fie dictat de preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc sau Elena Udrea", se mai arată în comunicat.

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul "toxic", prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

Stolojan a afirmat că, în contextul înrăutiţirii prognozelor economice în special pentru ţările din zona Euro, radicalizarea discursului politic în ţară, în special pe teme economice, poate duce la decredibilizarea României pe pieţele financiare internaţionale.

"Acest mesaj toxic pe care liderii opoziţiei, domnii Ponta şi Antonescu, îl transmit în ţară şi în afara ţării cu privire la aşa-zisa distrugere treptată şi sistematică a mecanismelor democratice în România, punând în discuţie şi aplicarea articolului 7 din Tratatul european, care prevede sancţiuni până la blocarea dreptului de vot în Consiliul European şi blocarea unor fonduri, este un mesaj antiromânesc şi dăunător în totalitate situaţiei României", a declarat eurodeputatul PDL.

Stolojan a mai declarat că prelungirea protestelor şi degenerarea în acţiuni violente, ca şi eventuale alegeri anticipate în 2012, ar pune guvernul în incapacitate de acţiune în ceea ce priveşte continuarea reformelor structurale şi aplicarea măsurilor prevăzute în Acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"Dar domnilor Antonescu şi Ponta nu le pasă de asta, lor le pasă numai de ceea ce se va întâmpla cu ei, iar problema lor este că nu vor scoate mai multe de 50%. Asta este singura problemă importantă pentru domnii Ponta şi Antonescu", a afirmat el.

Întrebat dacă s-ar impune guvern de tehnocraţi, Stolojan a răspuns negativ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL: PDL continuă să mintă, nefiind capabil de dialog nici cu opoziţia, nici cu oamenii din stradă.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USL: PDL continuă să mintă, nefiind capabil de dialog nici cu opoziţia, nici cu oamenii din stradă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei