Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Remus Truică, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa

Joi, 27 Iunie 2019 (11:02:54)

Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe Remus Truică la 4 ani de închisoare, iar pe Paul Philippe al României la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov, informează Mediafax. Tal Silberstein și Benny Steinmetz au fost achitați. Decizia nu e definitivă.

Magistrații Curții de Apel Brașov i-au condamnat, joi, pe omul de afaceri Remus Truică la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, iar Paul Philippe al României la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Alți șapte inculpați din dosar, respectiv oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benny Steinmetz, Moshe Agavi, jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Roșu, Marius Andrei Marcovici- administrator al unei firme şi fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu și Lucian Mateescu, au fost achitați.

Decizia Curții de Apel Brașov nu este definitivă.

Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, alături de Paul Philippe al României, acuzat de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, ambii fiind cercetaţi în arest la domiciliu. În aceeaşi cauză au fost trimişi în judecată Dan Andronic, consultant politic şi jurnalist, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, Marius Marcovici, administrator al unei firme şi fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, suspectat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, Lucian Mateescu, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România, suspectat de complicitate la abuz în serviciu şi Nicolae Dima, la data faptelor secretar al Localităţii Snagov, acuzat de abuz în serviciu.

Avocatul Robet Roşu, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu şi oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în faţa judecătorilor fără a exista măsuri preventive pe numele lor.

"Acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe" anunţă procurorii într-un comunicat de presă.

DNA preciza, la acea vreme, că "începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă, Tal Silberstein , Benyamin Steinmetz , au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici".

Dan Andronic, Marius Marcovici, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011, adăuga DNA. "Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro", precizează procurorii, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remus Truică, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remus Truică, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte