Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 117 (7118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchete la Botoșani, după ce un copil de un an și jumătate a murit din cauza unui grăunte de popcorn

Miercuri, 22 Mai 2019 (12:11:53)

Două anchete ale Poliției și reprezentanților Protecției Copilului sunt în derulare la Botoșani, în urma decesului unui copil de 1 an și jumătate, care a inhalat un grăunte de popcorn. Mama băiatului a fost reclamată la începutul anului pentru că își negrijează copiii, însă ancheta a fost închisă.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani au declanșat anchete, după ce un copil în vârstă de un an și jumătate din localitatea Păltiniș a murit, informează Mediafax.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, după ce medicii au stabilit că băiatul ar fi decedat din cauza unui grăunte de popcorn.

„A fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Se efectuează cercetări și se așteaptă rezultatul necropsiei, însă nu există suspiciuni cu privire la decesul copilului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

În acest caz, a fost declanșată o anchetă și de către reprezentanții DGASPC Botoșani. Inspectorii instituției vor merge la locuința familiei din Păltiniș, pentru a verifica în ce situație se află celălalt copil al familiei, o fetiță de 3 ani.

Conducerea DGASPC Botoșani spune că, la începutul anului, a mai fost declanșată o anchetă în această familie, după ce bunica a reclamat faptul că cei doi copii nu ar fi bine îngrijiți de mamă, însă plângerea a fost retrasă, iar ancheta închisă.

„În cazul acestei familii am avut o sesizare la începutul anului făcută de bunică. Ea a reclamat faptul că cei doi copii ar fi neglijați. Am declanșat o anchetă împreună cu reprezentanții primăriei din localitate. Lucrurile s-au îmbunătățit, după ce tatăl, care este șofer de tir, a revenit acasă. Am verificat de mai multe ori copiii, erau bine îngrijiți, aveau căldură, era curat și dosarul a fost închis, după ce bunica și-a retras plângerea și a promis că se implică și ea mai mult. Am declanșat o nouă anchetă după ce băiețelul de un an și jumătate ar fi mâncat un grăunte de popcorn, care a ajuns în trahee, apoi în plămâni și a provocat copilului un stop cardio-respirator”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul adjunct al DGASPC Botoșani, Alexandru Colbu.

În funcție de condițiile găsite în locuința familiei, reprezentanții DGASPC vor decide dacă trebuie luate măsuri pentru protecția fetiței.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchete la Botoșani, după ce un copil de un an și jumătate a murit din cauza unui grăunte de popcorn.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchete la Botoșani, după ce un copil de un an și jumătate a murit din cauza unui grăunte de popcorn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei