Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 105 (7106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

WC public la Huedin, de 120.000 de euro. Primarul orașului: Este scump, dar arată bine

Miercuri, 8 Mai 2019 (12:00:37)

Primăria orașului Huedin, județul Cluj, a cheltuit peste 540.000 de lei (120.000 de euro) pentru un WC public amplasat în zona centrală, dotat cu opt cabine, cameră pentru schimbarea scutecelor bebelușilor. Toaleta este accesibil[ și persoanelor cu dizabilități, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că investișia este necesară, precizând că WC-ul „este scump, dar arată bine”.

„Consiliul Local Huedin a aprobat anul trecut alocarea a 540.000 de lei (120.000 de euro – n.a.) pentru construirea unui WC public în centrul orașului, care este o investiție utilă și extrem de necesară. Trebuia să o facem mai demult, dar nu am avut fonduri. Avem în zona centrală un monument istoric, o biserică maghiară, Reformată, unde vin zeci de autocare cu turiști, îmi era jenă că nu le-am putut oferi o toaletă civilizată. Noul WC public are 160 de metri pătrați, este modern, are 5 cabine pentru femei și 3 lavoare și 3 cabine pentru bărbați, 3 pisoare şi 2 lavoare, de asemenea o încăpere pentru mamă şi copil, unde se pot schimba scutecele bebelușilor. Toaleta este accesibilă și persoanelor cu dizabilități. Este scumpă, într-adevăr, dar arată bine”, a spus Moroșan.

Potrivit acestuia, costul construcției WC-ului se ridică la circa 300.000 de lei, dar cheltuielile finale au ajuns mai mari din cauza proiectării, avizelor necesare, dar și a racordurilor la rețeaua de apă și electricitate.

„Am plătit 100.000 de lei numai TVA, ceea ce este foarte mult, și nu îi recuperăm ca firmele. Am fost criticat de 8 ani că nu am făcut un WC public, dacă l-am făcut, iar nu este bine. De fiecare dată când aveam vreo manifestare de amploare închiriam toalete ecologice, de acum nu mai avem nevoie. Taxa de intrare în noul WC este 1 leu”, a subliniat primarul din Huedin.

Toaleta a fost deschisă publicului la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia unui târg organizat în centru, la care au participat câteva mii de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului WC public la Huedin, de 120.000 de euro. Primarul orașului: Este scump, dar arată bine.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
WC public la Huedin, de 120.000 de euro. Primarul orașului: Este scump, dar arată bine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei