Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 105 (7106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Oameni

De doi ani, un grup de tineri voluntari oferă o masă completă în fiecare sâmbătă pentru 40 de persoane în dificultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect caritabil despre care foarte puțini oameni știu se derulează de mai bine de doi ani în Suceava. Din mai 2017, un grup de tineri voluntari s-au mobilizat pentru a oferi, sâmbătă de sâmbătă, o masă completă - ciorbă, felul doi și desert - unui număr de 40 de persoane aflate în dificultate. Am încercat să aflăm mai multe despre ei, însă au refuzat să-și facă publice numele sau să spună mai mult decât au postat pe pagina de Facebook a proiectului „Masa de Sâmbătă”, https://www.facebook.com/masadesambata/, prin intermediul căreia pot fi contactați de cei care doresc să-i sprijine în activitatea lor caritabilă. „Vă mulțumim pentru interes, dar cei care ne ocupăm de acest proiect nu dorim mediatizare în presă. Atât cei care ne ajută, cât și cei ajutați doresc să rămână anonimi”, a fost răspunsul la solicitarea noastră de a ne comunica mai multe informații despre ceea ce fac. De altfel, toate fotografiile postate pe pagina lor sunt realizate în așa fel încât să nu se vadă chipurile voluntarilor și ale celor ajutați de ei.

Cei implicați în „Masa de Sâmbătă” spun despre ei că sunt „câțiva tineri din Suceava, cu drag de oameni și cu dorința de a face ceva pentru cei de lângă ei”. „Momentan oferim 40 de pachete, cinci pachete pentru cerșetorii pe care-i vedem pe stradă și 35 de pachete pentru cazurile alese de noi. Unele persoane vin la un punct de distribuție, iar altele, aflate în imposibilitatea deplasării, ne așteaptă acasă”, spun voluntarii din proiect.

 

Fiecare poate deveni susținător al „Mesei de Sâmbătă”

Oamenii aleși pentru „Masa de Sâmbătă” au fost selectați „în urma unor mici investigații” făcute de ei, cu ajutorul preoților. Sunt persoane care trăiesc în condiții precare, „viața aducându-i în situația gravă de a nu avea nici minimul necesar”, oameni care „nu sunt lipsiți de patimi sau de altfel de probleme”.

De Paşti și de Crăciun, „Masa de Sâmbătă” le oferă familiilor alese un pachet mai consistent „astfel încât lumina sărbătorilor să fie și în casele lor”.

Modalitățile prin care fiecare poate deveni susținător al „Mesei de Sâmbătă” sunt următoarele: prepararea unei mese complete sau a unui fel de mâncare, într-o sâmbătă; donarea unei sume de bani; cumpărarea de caserole și pungi pentru distribuirea mâncării; oferirea unor alimente pentru pachetele de Crăciun și de Paști - dulciuri, fructe, pâine, cozonac, șuncă, cașcaval etc..

Cei care doresc să ajute trebuie să-i contacteze pe voluntari pe pagina lor de Facebook,  https://www.facebook.com/masadesambata/, să spună cum doresc să participe și tinerii răspund, în funcție de ofertă. „Dacă doriți să gătiți, noi vă aducem caserolele și lăzile pentru transportul mâncării și după ce ați terminat de preparat venim și le luăm pentru a le distribui. Doritorii pot veni cu noi sâmbăta, să distribuim mâncarea împreună”, precizează ei.

Îndemnul lor pentru toți cei care vor să vină în sprijinul semenilor mai puțin favorizați de soartă este 

„la milostenie cu inima curată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De doi ani, un grup de tineri voluntari oferă o masă completă în fiecare sâmbătă pentru 40 de persoane în dificultate.
 Vizualizări articol: 3668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
De doi ani, un grup de tineri voluntari oferă o masă completă în fiecare sâmbătă pentru 40 de persoane în dificultate5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei