Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 105 (7106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   30 imagini |   ø fişiere video

În ciuda ploii şi frigului

Miting liberal cu câteva mii de oameni, „pe vreme rea pentru vremuri mai bune”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de membri şi simpatizanţi PNL au participat, ieri, la un miting electoral pe esplanada din centrul municipiului Suceava, la care au fost prezenţi liderii liberali naţionali şi din Republica Moldova. Înainte de a urca pe scenă, liderii PNL au trecut prin mijlocul susţinătorilor, dând mâna şi îmbrăţişându-se cu o mare parte dintre aceştia. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a apreciat prezenţa numeroasă, în ciuda temperaturilor scăzute şi a ploii: „vremea v-a făcut neînfricaţi, să veniţi să vă întâlniţi cu noi. Este un miting pe vreme rea pentru vremuri mai bune”.

Flutur a prezentat oaspeţii - Rareş Bogdan, „candidatul de forţă nr. 1”, „cu nume predestinat”, a doi voievozi „care odihnesc în mănăstirile Bucovinei”, „camaradul de drum lung” Vasile Blaga, eurodeputaţii Siegfried Mureşan şi Cristian Buşoi, liberalii basarabeni Andrei Năstase, „primarul legitim al Chişinăului, nerecunoscut acasă, dar recunoscut de noi”, şi Adrian Dupu, preşedintele PNL Diaspora - Republica Moldova, Mihai Ţurcanu, de la PNL Botoşani, Dragoş Chitic – PNL Piatra Neamţ, Costel Şoptică – PNL Botoşani şi, desigur, Ludovic Orban, preşedintele PNL. Pe scenă au mai fost prezenţi şi parlamentarii PNL de Suceava, Ioan Balan, Dumitru Mihalescul, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu şi Constantin Daniel Cadariu

Preşedintele PNL Suceava a spus că „dreapta a mai pornit o revoluţie de la Suceava şi de atunci socialiştii n-au mai cucerit Suceava” şi l-a invitat să vorbească pe Ion Lungu, primar al oraşului din 2004 încoace.

 

Liberali basarabeni, alături de cei români, la Suceava

Primarul de Suceava a prezentat succint principalele proiecte derulate în municipiul reşedinţă de judeţ în timpul mandatelor sale şi a spus că împreună cu Gheorghe Flutur a schimbat faţa oraşului şi a judeţului. Lungu a recomandat participanţilor la miting să voteze cu încredere candidaţii PNL la Parlamentul European deoarece aceştia reprezintă „cea mai bună garnitură, în comparaţie cu celelalte partide”, şi deoarece pentru dezvoltarea viitoare a judeţului politicienii locali au nevoie şi de sprijin de la Bruxelles.

O invitaţie similară a lansat şi primarul de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, care a declarat că „PSD se prăbuşeşte” şi „încearcă să mintă şi să manipuleze” electoratul, dar pentru că liberalii sunt „deştepţi şi patrioţi”, vor lupta „ca PSD să dispară”.

Mihai Ţurcanu şi-a axat discursul pe necesitatea dezvoltării judeţelor din Moldova şi pe lupta cu adversarii de la PSD, care „stau după fustele şefilor”, mint şi le-au furat liberalilor „temele de campanie şi domeniile”.

Andrei Năstase, „fratele din Basarabia” al liberalilor, a acuzat şi el „hoţia” care l-a lăsat fără fotoliul de primar al Chişinăului, când „hoţii de acolo şi-au dat mâna cu hoţii dumneavoastră şi ne-au îndepărtat ca fraţi”. Adrian Dupu a afirmat că România şi Republica Moldova au în comun nu doar sângele, ci şi nevoia de schimbare, susţinând că un vot pentru PNL la europarlamentarele din 26 mai este un ajutor şi pentru Republica Moldova.

Europarlamentarul Cristian Buşoi a avut numai cuvinte de laudă la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, afirmând că dacă acesta ar fi ministrul Sănătăţii, toate spitalele din România ar arăta ca Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Promisiuni de susţinere pentru atragerea fondurilor europene pentru investiţii în judeţ a lansat europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a apreciat că pentru modul în care au guvernat, PSD şi ALDE „nu merită nici măcar un vot din partea sucevenilor”.

 

Blaga: Vremea alianţelor va fi după alegeri, „când vom număra voturile, unii cu sacul, alţii cu batista”

Despre activitatea administrativă la conducerea CJ a lui Gheorghe Flutur a vorbit şi deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, spunând că în primul mandat ca preşedinte al administraţiei judeţene au fost atrase în judeţ fonduri de 1 miliard de euro. Balan a spus că cea mai grea bătălie pentru modernizarea Aeroportului Suceava atunci s-a dat, la fel ca şi pentru salvarea terenurilor de la Spitalul de Urgenţă, vânate de „zapcii” care voiau să construiască acolo malluri şi hipermarketuri. Cât despre centura Sucevei, începută în timpul primului mandat al lui Flutur şi neterminată nici acum, Balan a spus că este „un exemplu al neputinţei ciumei roşii”.

Vasile Blaga, candidat la Parlamentul European, a afirmat că nici Flutur, nici Lungu n-au stat „cu mâna întinsă la Guvern”, ci s-au mobilizat pentru găsirea resurselor de dezvoltare a zonei. În opinia lui Blaga, PSD, cu care liberalii se bat de 30 de ani, este acum „în cea mai proastă formă”. „E rănit, dar nu învins”, a spus Blaga, dar nu poate fi învins „numai cu slogane”, ci prin convingerea alegătorilor că PNL este cea mai bună opţiune pentru ţară. De asemenea, a transmis Vasile Blaga, PNL este în competiţie electorală şi cu celelalte partide din opoziţie: „în campanie nu avem prieteni”. Vremea alianţelor va fi după alegeri, „când vom număra voturile, unii cu sacul, alţii cu batista”, a afirmat el.

Seria vorbitorilor înainte de discursurile lui Rareş Bogdan şi Ludovic Orban a fost încheiată de mesajul lui Gheorghe Flutur pentru suceveni. Acesta a declarat că „guvernele de la Bucureşti au fost ostile Sucevei” şi judeţul a fost văduvit de fondurile guvernamentale. „PSD a fost duşmanul Sucevei şi al Bucovinei. A devenit un partid sătesc, care a făcut întrunirea electorală într-o comună; n-au avut curajul să vină la Suceava. Un partid de nimic pentru Suceava şi sunt convins că vor plăti pentru asta”, a afirmat liderul liberal. El a acuzat PSD că a izolat Moldova, că a învrăjbit generaţiile, bugetarii cu mediul de afaceri şi că a umplut tribunalele cu oameni care îşi caută dreptatea pentru că punerile în posesie cu terenuri nu s-au făcut corect. „Lui Dragnea îi plac banii europeni, dar nu şi disciplina europeană”, a mai spus Gheorghe Flutur, invitând participanţii la miting să voteze candidaţii PNL şi să convingă un număr cât mai mare de prieteni şi cunoştinţe să facă acelaşi lucru.

 

Rareş Bogdan: PSD va plăti pentru fiecare atac pe care îl aduce împotriva unui liberal şi a unui român de bună-credinţă

Deschizătorul listei PNL pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a spus că a venit la acest miting după ce a vizitat „un loc sfânt pentru toţi românii”, Cetatea de Scaun a apărătorului creştinătăţii, domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel care are grijă „de acest neam şi de această ţară”. Rareş Bogdan a ţinut să evidenţieze în mod deosebit dezvoltarea oraşelor şi judeţelor din Moldova care au primari PNL, plecând de la Suceava, condusă de Ion Lungu, apoi Botoşani, Neamţ, dar în primul rând judeţul Suceava, condus de Gheorghe Flutur.

„Ştiţi câţi bani a adus Gheorghe Flutur împreună cu Ion Lungu la Suceava. Un miliard de euro, pesediştilor. Un miliard de euro nu aţi reuşit să aduceţi voi în toate judeţele şi oraşele controlate de voi”, a spus Rareş Bogdan, care a subliniat o parte din proiectele importante realizate pe fonduri europene, cum ar fi modernizarea Spitalului Judeţean Suceava sau reabilitarea Cetăţii de Scaun. „Totul e făcut cu bani europeni. De ce fug pesediştii de bani europeni? Pentru că nu îi pot fura. Pentru că pe de o parte nu ştiu, iar pe de altă parte nu pot să-i fure. Iar atunci când primarii şi preşedinţii liberali de consilii judeţene aduc bani europeni pentru a creşte nivelul de trai al cetăţenilor, ei nu fac altceva decât să ameninţe”, a declarat candidatul PNL.

Rareş Bogdan a arătat că PSD a început „cea mai mizerabilă campanie împotriva PNL”, cu ameninţări şi şantaje la adresa primarilor şi liderilor liberali, în timp ce pe el îl atacă de dimineaţă până seara. „Au ajuns la neobrăzarea încât să-mi atace soţia însărcinată în luna a şaptea. Vor plăti pentru fiecare atac pe care îl aduc împotriva unui liberal şi a unui român de bună-credinţă. Nu vor scăpa şi vor fi răpuşi pe 26 mai. Şi vă dau exemplul lui Gheorghe Flutur. În urmă cu ani de zile, într-o altă guvernare socialistă, lui Gheorghe Flutur i-au făcut patru dosare din biroul din Kiseleff. Amintiţi-vă de stenogramele otrăvite. Astfel de justiţie vor ei. Vă amintiţi de Rodica Stănoiu, de cum vorbeau să-l îngenuncheze pe Flutur sau pe liderii de atunci. I-au făcut patru dosare, iar băiatul lui Cristian l-a întrebat <Tată când te întorci? Te întorci acasă?> Iar premierul de atunci, cu ministrul Justiţiei şi cu liderii din Kiseleff, spunea că nu ajung patru dosare. <Mai faceţi-i patru să-l liniştim>. Aşa înţeleg ei justiţia: îngenuncheată”, a declarat Rareş Bogdan. El a subliniat că în timp ce PNL luptă pentru o justiţie independentă, PSD a transformat România într-un „rai al infractorilor fericiţi”, eliberând 16.000 de infractori.

Rareş Bogdan a mai precizat că PNL, cu sprijinul românilor, va înregistra o mare victorie, atât la europarlamentare, cât şi la referendumul pentru justiţie, şi apoi la alegerile pentru preşedinţia ţării, locale şi în final la parlamentare. „Va urma lunga perioadă a guvernării liberale, a guvernării oamenilor care ştiu cum, de ce şi care ştiu să guverneze cu ştiinţă şi cu suflet. Şi de aici, din Bucovina, vreau să vă asigur că am să-i rog pe toţi parlamentarii PNL ca în momentul în care vom câştiga alegerile, pe toţi miniştrii, împreună cu premierul nostru, Ludovic Orban, să iniţieze o lege extrem de importantă de interzicere a exportului de buşteni din această ţară. România nu trebuie să-şi distrugă pădurile”, a precizat Bogdan.

În acelaşi timp, el a mai anunţat că viitorii europarlamentari PNL vor face toate demersurile pentru ca subvenţiile la hectar, atât la păşune, cât şi pentru terenul agricol, şi pentru crescătorii de animale să crească şi să fie la valoarea medie europeană. Candidatul PNL a dat asigurări că liberalii nu îi vor uita nici pe pensionari. „Aceştia merită respect. Ei trebuie s-şi primească pensiile şi îi asigurăm că niciodată nimeni nu o să cadă pradă mizeriei, manipulărilor ordinare aruncate de PSD. PNL nu vrea să vă taie niciodată pensiile. Ei se tem pentru că noi am vorbit de nişte pensii. De alea care ne costă două miliarde de lei. De pensiile celor care au 300-400 de milioane de lei vechi”, a declarat Rareş Bogdan. El a mai afirmat că europarlamentarii PNL se vor lupta şi pentru ca Moldova să beneficieze de fonduri europene pentru a se putea dezvolta, în comparaţi cu cei de la PSD, „care vor să ţină regiunile în sărăcie”. În final, el a declarat că „de aici, de lângă Ierusalimul neamului românesc, de lângă Putna lui Ştefan cu celelalte mănăstiri, vreau să spun că nimic nu putem construi în lumea asta fără ajutorul bunului Dumnezeu. Doar cu Dumnezeu înainte putem face asta şi să nu vă fie niciodată ruşine să spuneţi că sunteţi creştini, români, că sunteţi mândri că sunteţi români, de înaintaşii voştri. Nu uitaţi să iubiţi România şi să credeţi în neamul românesc în fiecare zi şi oriunde v-aţi afla”.

 

Ludovic Orban: Românii au ştampila de vot, care este glontele de argint cu care pot să răpună dracii roşii care îşi bat joc de România

În uralele celor prezenţi, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu s-ar fi aşteptat ca „pe o vreme câinoasă” să vadă mii de suceveni, mii de liberali, mii de simpatizanţi  pregătiţi pentru cea mai mare bătălie şi pentru cea mai mare victorie a PNL.

„Mai sunt două săptămâni şi jumătate până pe 26 mai. Aşa cum azi am înfruntat frigul, ploaia, să fim la fel de determinaţi să înfruntăm un adversar pervers care nu respectă nici o regulă, care calcă în fiecare zi demnitatea fiecărui român. Să ne luptăm cu un adversar care este capabil de orice pentru a nu pierde puterea. Să le spunem românilor că adevărata putere este în mâna fiecăruia. Că ei au glontele de argint cu care pot să răpună dracii roşii care îşi bat joc de România. Glontele de argint e ştampila de vot, care trebuie să fie pusă pe săgeata PNL”, a spus Orban.

El le-a cerut membrilor PNL şi simpatizanţilor să convingă populaţia să voteze cu PNL şi să convingă „cu adevărul” că România nu este condamnată să fie condusă de „hoţi, de agramaţi funcţionali, de oameni fără frică lui Dumnezeu, de oameni care îşi bat joc de limba română, de România şi de fiecare român în fiecare zi”. Ludovic Orban a subliniat că România are dreptul să fie condusă de cei buni, harnici, cinstiţi, de cei care cunosc cu adevărat destinul şi viitorul acestei ţări, de oameni cu carte, cu scaun la cap, de oameni cu credinţă în Dumnezeu şi de oameni care îşi iubesc ţara. „Ajunge. Destul şi-au bătut joc de noi, destul au ţinut România pe loc 30 de ani. E vremea ca românii adevăraţi să conducă România spre un destin măreţ. Nu trebuie să facem minuni. Trebuie să facem lucruri simple. Să ne ocupăm de acele lucruri care să permită României să se dezvolte”, a spus Orban.

Liderul PNL a făcut referire în special la infrastructura din zona Moldovei, amintit că în perioada când a fost ministru al Transporturilor el e fost cel care a vorbit prima dată de autostrada Unirii, Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, tot el a început studiul de fezabilitate, dar şi că tot în perioada unui ministru liberal au fost aprobaţi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici. El le-a transmis celor prezenţi că PSD nu a făcut nimic din 2012 pentru că vrea să condamne Moldova la sărăcie şi subdezvoltare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miting liberal cu câteva mii de oameni, „pe vreme rea pentru vremuri mai bune”.
 Vizualizări articol: 2319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Miting liberal cu câteva mii de oameni, „pe vreme rea pentru vremuri mai bune”3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei