Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 105 (7106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La baie, o dată pe săptămână

Un arestat la domiciliu a obținut permisie de la judecători să meargă la Baia comunală, pentru igiena personală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Rădăuți, care se află de luna trecută în arest la domiciliu, a solicitat și a obținut de la instanța de judecată locală permisiunea de a ieși din casă o dată pe săptămână, pentru a se putea spăla la Baia comunală din localitate. Oricât ar părea de hilar, povestea este 100% reală.

În ședința din data de 6 mai 2019, Judecătoria Rădăuți a decis să admită în parte acțiunea lui Costică Linu și să-i permită să părăsească domiciliul și să se deplaseze la Baia Comunală din municipiul Rădăuți, în fiecare zi de vineri, între orele 16.00 și 17.30, pentru asigurarea igienei personale. Așadar, igienă personală permisă, însă numai o dată pe săptămână.

Costică Linu a mai avut o cerere, de a i se permite să părăsească zilnic imobilul în care este arestat la domiciliu, între orele 14.00 și 16.00, pentru a-și face cumpărăturile la magazinul Profi de pe strada Piața Unirii din Rădăuți, însă această solicitare a fost respinsă.

În aceste condiții, rădăuțeanul trebuie să se mulțumească doar cu baia comunală în care are voie să stea o oră și jumătate, cât s-a stabilit că este suficient pentru asigurarea igienei personale.

Costică Linu este trimis în judecată pentru infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătorești. Dosarul pleacă de la faptul că fosta sa consoarta a obținut un ordin de protecție față de el, însă bărbatul nu l-ar fi respectat. În aceste condiții, Costică Linu a ajuns să fie trimis în judecată pentru infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătorești. Mai mult, acesta se afla sub control judiciar, însă a încălcat una din măsurile impuse în cadrul acestuia. Mai exact, acesta s-a apropiat la mai puțin de zece metri de femeia care avea ordinul de protecție față de el.  În aceste condiții, judecătorii de la Rădăuți au decis, luna trecută, să schimbe controlul judiciar cu măsura arestului la domiciliu. Arestul la domiciliu presupune că inculpatul nu are voie să iasă din casa în care alege să stea, fără încuviințarea organului de supraveghere – respectiv poliția. Ajuns în arest la domiciliu, singur sau sfătuit de avocat, Costică Linu a început să facă solicitări prin care să i se permită să părăsească provizoriu locuința. Deocamdată, solicitarea privind deplasarea la baia comunală a fost singura care i-a fost acceptată.

Încălcarea arestului la domiciliu duce imediat la schimbarea măsurii în arestul „clasic”, de la poliția județeană.

Bărbatul a mai fost condamnat atât pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, cât și pentru nerespectarea hotărârii judecătorești, față de aceeași femeie. Pe 22 februarie 2019, Judecătoria Rădăuți l-a condamnat la o amendă penală de 1600 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un arestat la domiciliu a obținut permisie de la judecători să meargă la Baia comunală, pentru igiena personală.
 Vizualizări articol: 4219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un arestat la domiciliu a obținut permisie de la judecători să meargă la Baia comunală, pentru igiena personală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei