Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de activişti Greenpeace au protestat săpând în curtea Parlamentului şi au fost ridicaţi

Luni, 9 Decembrie 2013 (14:13:01)
Aproximativ 50 de activişti Greenpeace au pătruns, luni dimineaţă, în curtea Palatului Parlamentului unde au început să sape, în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, ei fiind ridicaţi de jandarmi şi conduşi la audieri la Poliţie.Potrivit unui cmunicat al organizaţiei, 50 de activişti Greenpeace din 10 ţări au pătruns în curtea clădirii Parlamentului şi au început să "sape după aur", afişând bannere cu mesajul "Exploatare minieră auriferă".Activiţii au fost ridicaţi de jandarmi şi conduşi la secţiile 17 şi 18 de Poliţie pentru a se stabili împrejurările în care au pătruns în curtea instituţiei, ei riscând pentru nerespectarea normelor legale de acces sancţiuni cuprinse între 500 şi 1.500 de lei, a precizat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.Acesta a mai precizat că au fost ridicate 47 de persoane, dintre care trei s-au recomandat ca fotoreporteri.Potrivit Greenpeace România, "în ultimele luni, Guvernul a elaborat legi speciale pentru ca orice companie privată, nu doar Roşia Montană Gold Corporation, să poată exploata orice resursă, oriunde ar fi ea". "Trebuie doar să i se adauge eticheta «proiect de interes naţional», sau «proiect de interes public deosebit» şi e suficient. Nu se mai ţine cont de distrugerea comunităţilor, mediului, patrimoniului natural, istoric sau cultural. (...) Protestul de astăzi arată exact ce poate face o companie interesată să exploreze şi să exploateze resursele de subsol ale ţării. Suntem aici pentru a le atrage atenţia membrilor Parlamentului asupra consecinţelor pe care le pot avea deciziile şi voturile lor", a declarat Alexandru Riza, coordonator de campanii Greenpeace România, citat în comunicat.Reprezentanţii organizaţiei mai atrag atenţia că în prezent se află în dezbatere în cadrul Parlamentului două propuneri legislative cu privire la acest subiect: proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană, respins în plenul Senatului şi urmând a intra în dezbatere la Camera Deputaţilor, care are rol decizional, şi proiectul pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr. 85/2003, care a preluat mai multe amendamente din proiectul anterior, fiind în dezbatere în cadrul comisiilor permanente ale Senatului. Din 1 septembrie până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc proteste în Piaţa Universităţii din Capitală ale opozanţilor proiectului minier de la Roşia Montană, după ce Guvernul a adoptat, pe 27 august, proiectul de lege privind exploatarea minieră din zonă.Protestatarii din Capitală s-au solidarizat cu cei de la Pungeşti, judeţul Vaslui, care se opun amplasării în această zonă a primei sonde pentru explorarea gazelor de şist. Duminică seară, aproximativ o sută de persoane au protestat în zona fântânii de la Universitate, pentru a cere oprirea explorării gazelor de şist şi pentru a-i susţine pe protestatarii de la Pungeşti.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de activişti Greenpeace au protestat săpând în curtea Parlamentului şi au fost ridicaţi.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de activişti Greenpeace au protestat săpând în curtea Parlamentului şi au fost ridicaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei