Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Zi de coşmar

Nouă răniţi, după ce un microbuz cu pasageri s-a izbit într-un tir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă persoane, opt adulţi şi un copil, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, luni seară, după ce un microbuz de transport persoane a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un tir. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30, pe DN 2 – E 85, la ieşirea din Dărmăneşti spre Rădăuţi, în accident mai fiind implicată şi o a treia maşină. Din ancheta poliţiei rezultă că accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care, în mod inconştient, a intrat în depăşire, pe o porţiune de drum cu marcaj longitudinal continuu.

 

Şoferul tirului: „El a intrat frontal în mine, nu am putut să fac nimic”

Microbuzul, aparţinând firmei Intertrans, efectua o cursă regulată de la Suceava la Rădăuţi. La volan se afla Nicolae Iosub, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Suceava.

Pe o porţiune de drum în aliniament, chiar în dreptul indicatorului de la ieşirea din comuna Dărmăneşti, şoferul a intrat pe sens opus, de unde venea tirul. Impactul nu a mai putut fi evitat. Microbuzul s-a izbit violent în tir, după care a fost lovit şi din spate, de un autoturism Opel Astra înmatriculat în Botoşani.

Şoferul autotrenului, Mihai Argint, din Fântânele, a declarat: “Am apucat să frânez, l-am văzut că vine spre mine, am tras spre dreapta cât am putut. El a intrat frontal în mine, nu am putut să fac nimic”.

Şoferul autoturismului Opel Astra, Florin Asofronei, din Coţuşca - Botoşani, care venea din spatele microbuzului, a relatat: “Eram în spate, am văzut tirul şi microbuzul, dar nu am avut ce face. Microbuzul s-a izbit în tir şi apoi a ricoşat înapoi, direct în mine”.

 

O călătorie transformată în coşmar, printre fiare contorsionate

La faţa locului au intervenit echipaje ale Detaşamentului de pompieri Suceava şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu opt ambulanţe şi un echipaj de descarcerare.

Opt pasageri din microbuz, printre care şi un copil de 5 ani, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Ulterior, şi un pasager din Opel, care avea leziuni la cap, a fost transportat la spital.

Una dintre pasagerele din microbuz, Ioana Bodnărescu, care a rămas la faţa locului, a descris scenele de coşmar: “Am auzit un pocnet puternic, nu am văzut nimic altceva. Era în maşină o femeie căzută printre noi, plină de sânge, avea dinţii săriţi, a fost nenorocire, tare greu am ieşit din fiare de acolo”.

 

O bătrână rănită mai grav. Restul victimelor au scăpat uşor

Din fericire, având în vedere modul în care s-a produs accidentul, consecinţele nu au fost foarte grave.

După cum a precizat aseară medicul Loredana Ştirbu, de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cele mai multe victime prezentau contuzii la nivelul membrelor, traumatisme cranio-cerebrale minore, cu diferite excoriaţii şi plăgi. Mai grav rănită era o femeie în vârstă de 85 de ani, cu plăgi contuze multiple la nivelul feţei, cu posibilă fractură nazală şi traumatism toraco-abdominal.

De precizat că la momentul producerii accidentului o cioată de copac de la marginea drumul european ardea, astfel că vizibilitatea din zonă era mai scăzută.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR), care urmează să stabilească dacă transportul de persoane se făcea cu respectarea normelor în vigoare.

Traficul de pe E 85 a fost blocat şi în cazul acestui accident în jur de o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă răniţi, după ce un microbuz cu pasageri s-a izbit într-un tir.
 Vizualizări articol: 7267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Nouă răniţi, după ce un microbuz cu pasageri s-a izbit într-un tir3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre trimis de
( 9 dec 2013, 20:10:42
Acesti soferi mereu fac depasiri de genul. Un exemplu privitor la atenita soferilor la condus: un sofer (chelios) de la Intertrans se certa cu un pasager in timp ce conducea, la un moment dat s-au luat la palmi. Noroc de noi din maxi care am intervenit.
Un altul a facut recordul: 4 masini a depasit la rand pe linia continuua pe europeana. Si exemplele pot continua.

Sa nu mai zicem de starea deplorabila a masinilor (a se vedea si in poza cum arata): scaune rupte, lipsa, tapiteria jegoasa, masinile se defecteaza foarte des din cauza rulajului excesiv.
2.   Ceva ffff neplacut trimis de
( 9 dec 2013, 23:24:28
il cunosc pe acest sofer de mai bn de 7 ani de zile am circulat mult cu el si nu am vazut greseli din partea lui
3.   Comentariu trimis de
(10 dec 2013, 00:20:04
sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea ! ....atentie si iar atentie....
4.   Comentariu trimis de
(10 dec 2013, 09:41:14
sincer nu stiu cum cei de la intertrans au mai primit licenta de transport. masinile sint vai de mama lor. mai au umpic si se dezmembreaza in mers, scaunele sint rupte...nimeni nu zice ca pasagerii trebuie sa aiba lux dar nici asa. referitor la soferi cu parere de rau si ei lasa de dorit. numara bani in timp ce conduc, vorbesc la telefon, asa ca nu e de mirare ce s-a intamplat. va spun astea din experienta care o am cu acestia ca un timp am facut naveta cu ei, asa ca in momentul in care am auzit ca a avut loc un accident am fost convinsa ca e vorba de cei de la intertrans. poate e cazul ca autoritatile sa mai verifice aceste masini, insa sa mai lase relatiile, pilele, neamurile, spaga si sa tina cont ca aceste microbuze transporta vieti omenesti si nu cartofi !!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei