Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, despre declaraţia ministrului Culturii privind banii pentru prevenirea HIV: Este greşită

Luni, 9 Decembrie 2013 (19:22:07)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că afirmaţia ministrului Culturii, Daniel Barbu, despre alocările pentru prevenirea HIV este "greşită", în condiţiile în care România are peste 12.000 de bolnavi de HIV înregistraţi. "Ce poţi să spui când un înalt demnitar al statului face astfel de declaraţii, când România are peste 12.000 de oameni bolnavi de HIV în evidenţă? Câţi or fi neluaţi în evidenţă şi despre care se va afla mai târziu. Cred că este declaraţie greşită", a spus Traian Băsescu. Şeful statului a arătat că "în toate ţările civilizate şi în Africa înapoiată, este o prioritate programul anti-HIV, pentru că răspândirea bolii nu poate fi prevenită decât prin tratarea celor bolnavi"."Nu poate suporta nimeni, cred că nici cei care sunt mai bogaţi, nu pot suporta costurile unui astfel de tratament care este continuu şi care este până la...", a mai arătat Traian Băsescu.Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, la Craiova, că banii alocaţi pentru programul naţional de prevenire şi combatere a HIV reprezintă jumătate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care îl conduce, transmite corespondentul MEDIAFAX.Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole. Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus ministrul Daniel Barbu.UNOPA consideră că declaraţia ministrului Daniel Barbu, potrivit căreia banii alocaţi programelor anti-HIV reprezintă "jumătate din bugetul programelor Ministerului Culturii" este o jignire adusă pacienţilor cu acest virus şi anunţă că îl va reclama pe demnitar la CNCD.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, despre declaraţia ministrului Culturii privind banii pentru prevenirea HIV: Este greşită.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, despre declaraţia ministrului Culturii privind banii pentru prevenirea HIV: Este greşită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei