Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolae Cinteză, despre presiuni la adresa CEC prin partea unor politiceni: E bancă de stat

Luni, 9 Decembrie 2013 (15:07:42)
Directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat, luni, întrebat despre presiuni din partea unor politicieni la adresa CEC Bank, că aceasta "este o bancă de stat şi probabil astfel de lucruri se întâmplă în orice ţară din lume în care statul are participaţii". "E bancă de stat şi probabil că astfel de lucruri se întâmplă în orice ţară din lume în care statul are participaţii într-o bancă. De asta este şi dorinţa de a o provatiza, s-a încercat privatizarea tocmai pentru a limita presiunile astea", a spus Cinteză. El a mai spus că, dincolo de acest aspect, CECl trebuie să se lupte cu competiţia din piaţă. "Dacă vrem să dăm credite prin telefon, atunci să dăm credite prin telefon, dar să nu ne mirăm că în final vom face provizioane în aşa fel încât banca să fie scoasă din competiţie", a mai arătat Cinteză. Întrebat dacă în cazul acordării acestui credit poate vorbi de intervenţie politică, Cinteză a răspuns: "Nu am identificat favoruri făcute, condiţiile sunt condiţii practicate în CEC şi care s-au dat şi în alte situaţii". Nicolae Cinteză a respins şi ideea unor intervenţii la BNR pe tema acordării creditului Ioanei Băsescu: "Să fim serioşi. Chiar credeţi că astfel de lucruri se întâmplă? Nici nu aş sta de vorbă, nici nu aş răspunde la astfel de telefoane". "Aşa cum a fost aprobat, părerea mea este că este (solvabil - n.r.)", a spus Cinteză despre creditul Ioanei Băsescu, adăugând că BNR ar fi cerut să provizioneze un astfel de credit în condiţiile în care s-ar fi identificat că s-a acordat fără respectarea normelor de prudenţă ale BNR, a regulamentului 17 sau reglementărilor anterioare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Cinteză, despre presiuni la adresa CEC prin partea unor politiceni: E bancă de stat.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolae Cinteză, despre presiuni la adresa CEC prin partea unor politiceni: E bancă de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei