Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii, preocupaţi în întrebările către Guvern de situaţia poştaşilor şi de locomotiva cu aburi

Vineri, 25 Octombrie 2013 (16:18:39)

Situaţia poştaşilor din România, diferenţa dintre profesia de soră medicală şi cea de asistent medical, medicina dentară şi mutarea unei locomotive cu aburi sunt câteva dintre preocupările deputaţilor din opoziţie care au depus, în această sesiune parlamenatră, întrebări adresate Guvernului.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, deputatul PDL Roberta Anastase, a depus o interpelare în septembrie, prin care solicita ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, să facă un control privind modul de organizare a testării profesionale a angajaţilor Companiei Naţionale "Poşta Română".

Şi deputatul UDMR Gabor Kereskenyi s-a arătat interesat, în aceeaşi lună, de "reorganizarea defectuoasă a Poştei Române", adresând o întrebare în acest sens ministrului Dan Nica. "Reorganizarea Poştei Române, pe lângă faptul că lasă sute de oameni fără un loc de muncă, a fost făcută haotic şi fără nicio logică. Zeci de localităţi au fost lăsate fără măcar un poştaş, mii de oameni primind cu întârziere pensiile sau alocaţiile", a arătat deputatul UDMR în documentul adresat lui Dan Nica. El l-a întrebat pe ministru: "Cum va acoperi Poşta Română localităţile rămase fără factori poştali, în condiţiile în care din cauza salariilor mizere la concursurile organizate în ultima săptămână nu s-a prezentat niciun candidat?".

Colegul său de partid Kerekes Karoly i-a adresat o întrebare premierului Victor Ponta pentru a afla "care este termenul legal privind profesia de soră medicală şi cea de asistent medical". "Biroul meu teritoral a fost sesizat în legătură cu neconcordanţe privind profesia de soră medicală şi cea de asistent medical. Astfel, deşi doamnei Jeremias Melinda, absolventă de liceu sanitar şi membră a Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România i-a fost recunoscut dreptul de practică a profesiei de asistent medical în 2004, iar în anul 2012 Ordinul i-a emis adeverinţă de membru având dreptul de a se angaja ca asistent medical, totuşi Contractul-cadru pentru anii 2011-2012 la articolul 27 nu îi permite angajarea ca asistent medical pe lângă un medic de familie pe motiv că are doar studii medii", i-a explicat deputatul UDMR premierului Victor Ponta.

Deputatul PDL Petru Movilă s-a arătat interesat, prin interpelările adresate, de "medicina dentară", dar şi de "lipsa autostrăzii Iaşi-Tg. Mureş". El l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, dacă ia în calcul introducerea medicinei dentare în sistemul public al asigurărilor de sănătate.

Deputatul UDMR Zsolt Molnar a vrut să ştie despre "mutarea locomotivei cu aburi din Jimbolia în Caransebeş" şi le-a adresat o întrebare, în acest sens, miniştrilor Culturii şi Transporturilor. "Mi s-a adresat o sesizare privitoare la mutarea din Jimbolia în Caransebeş a unei locomotive cu aburi datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial pentru a cărei restaurare s-au făcut eforturi deosebite din partea primăriei Jimbolia cu sprijinul iniţiatorilor Muzeului feroviar din localitate" a precizat deputatul UDMR, cerând lămuriri pe această temă. Şi deputatul PDL Alin Popoviciu a avut aceeaşi preocupare legată de locomotiva cu aburi.

Deputatul PDL Mircea Man l-a întrebat pe ministrul Educaţie "când vor primi copiii din Maramureş cornul şi laptele", arătând că la o lună de la începerea anului şcolar aproximativ 51.000 de elevi din şcolile din Maramureş nu primiseră "laptele şi cornul".

Elena Udrea a avut de la începerea sesiunii parlamenatre trei întrebări, adresate în scris reprezentanţilor Guvernului, privind gradul de absorţie a fondurilor europene, în timp ce democrat-liberalul Cezar Preda a fost interesat de "nimicirea microîntreprinderilor prin aplicarea impozitului forfetar".

Recordul la numărul de întrebări şi interpelări pare să-l deţină, în continuare, deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru, el adresându-se membrilor Guvernului pe teme foarte variate, de la "analizele medicale necesare copiilor la înscrierea la grădiniţă", "Roşia Montană", "organizarea unui referendum", până la "tichetele de masă de la Spitalul Elena Beldiman Bârlad" sau "utilizarea cianurii" şi "existenţa faliilor de risc".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii, preocupaţi în întrebările către Guvern de situaţia poştaşilor şi de locomotiva cu aburi.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii, preocupaţi în întrebările către Guvern de situaţia poştaşilor şi de locomotiva cu aburi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei