Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta cere miniştrilor să îndepărteze persoanele suspecte de corupţie: Metehnele vechi se scot greu

Vineri, 25 Octombrie 2013 (13:50:38)

Premierul Victor Ponta le-a cerut, vineri, miniştrilor să nu ezite să îndepărteze din instituţiile pe care le coordonează orice persoană bănuită de fapte de corupţie şi să pună la dispoziţia procurorilor şi mass-media toate datele necesare, el precizând totodată că "metehnele vechi se scot cu greu".

La începutul şedinţei de guvern, prim-ministrul a apreciat activitatea Parchetului în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, făcând referire la cazurile apărute în ultimele zile la Vama Albiţa, la Poliţia Pantelimon şi la Hidroelectrica, şi a cerut miniştrilor să îndepărteze din subordine persoanele suspectate.

"Cer tuturor miniştrilor şi structurilor din subordine să puneţi la dispoziţie, în modul cel mai transparent, atât procurorilor, cât şi, dacă e cazul, media, toate datele şi să nu ezitaţi să luaţi măsuri de îndepărtare a oricărei persoane bănuite într-un fel sau altul de fapte de cporupţie", a spus Ponta.

Totodată, premierul a apreciat că activitatea de combatere a acestui flagel trebuie să continuie, iar persoanele vinovate să fie sancţionate aspru de lege.

"Salut activitatea de combatere a corupţiei în orice zonă apare. Metehnele vechi se scot cu greu şi cred că e foarte bine ca orice fel de fapte posibile de corupţie să fie sancţionate cât mai dur", a conchis Ponta.

Un număr de 17 vameşi din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost reţinuţi de către procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în urma audierilor desfăşurate marţi noapte la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui, după ce cu o zi în urmă au fost făcute percheziţii la sediul vămii.

Într-un alt caz, şapte dintre agenţii de la Poliţia Pantelimon cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată joi de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.

În acelaşi timp, Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, au fost reţinuţi, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar de mită privind vânzarea de energie în valoare de aproape 263 milioane euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta cere miniştrilor să îndepărteze persoanele suspecte de corupţie: Metehnele vechi se scot greu.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta cere miniştrilor să îndepărteze persoanele suspecte de corupţie: Metehnele vechi se scot greu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei