Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 229 (5436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Draghi: BCE va luat toate măsurile necesare pentru a ţine sub control dobânzile pe piaţa monetară

Miercuri, 2 Octombrie 2013 (19:04:40)

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat miercuri că este pregătit să ia toate măsurile necesare pentru a ţine sub control dobânzile de pe piaţa monetară şi a sprijini băncile în perioada de început a redresării economice, transmite Bloomberg.

"Vom fi deosebit de atenţi la evoluţiile care ar putea avea impact asupra politicii monetare şi vom lua în considerare toate instrumentele disponibile", a spus Draghi în conferinţa de presă susţinută după şedinţa de politică monetară a BCE în care dobânda cheie a fost menţinută la nivelul minim record de 0,5%.

El a arătat că banca centrală are la dispoziţie o gamă largă de instrumente şi nu exclude nicio opţiune de intervenţie, în funcţie de necesităţi.

BCE încearcă să ţină sub control dobânzile pe piaţa monetară, investitorii fiind expuşi la riscuri care pornesc de la reducerea excesului de lichidităţi şi până la testele de stres aplicate băncilor.

Draghi a reiterat totodată că BCE este pregătită să anunţe o nouă operaţiune de refinanţare pe termen lung, dacă sistemul financiar european va avea nevoie.

În urma declaraţiilor şefului BCE, euro s-a apreciat la 1,3577 dolari pe unitate, de la 1,3523 dolari pe unitate la începutul conferinţei de presă.

În timpul crizei datoriilor, BCE a furnizat instituţiilor financiare împrumuturi pe termen de trei ani de peste 1.000 de miliarde de euro şi a dat posibilitatea băncilor să ramburseze anticipat datoriile. Pe măsură ce băncile fac acest lucru, excesul de lichidităţi din piaţă scade, ceea ce majorează costul împrumuturilor.

În zona euro, economia a dat semne de însănătoşire de la şedinţa din august a BCE, un indice de încredere calculat de Comisia Europeană crescând pentru a cincea lună consecutiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Draghi: BCE va luat toate măsurile necesare pentru a ţine sub control dobânzile pe piaţa monetară.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Draghi: BCE va luat toate măsurile necesare pentru a ţine sub control dobânzile pe piaţa monetară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei