Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 229 (5436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Staţii de cazare

Fostul Hotel Clasic va fi transformat în cămin studenţesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toate că au o capacitate de peste o mie de locuri de cazare, cele patru cămine studenţeşti ale Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) se dovedesc, an de an, a fi insuficiente în comparaţie cu numărul mare de studenţi care solicită cazare în campus. Ca urmare a acestui fapt, conducerea USV intenţionează ca în anul universitar 2013-2014 să mărească numărul de locuri de cazare pentru studenţi.

Potrivit rectorului instituţiei, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, „vom reda corpului N din strada Universităţii utilitatea sa iniţială. A fost hotel şi încercăm să-l transformăm în cămin pentru studenţi, însă cu excepţia parterului, unde sunt instalate o serie de laboratoare de cercetare”.

În prezent, corpul N al USV găzduieşte Departamentul de sănătate şi dezvoltare umană, program aflat în cel de-al doilea an de funcţionate.

„Va fi o reorganizare internă prin care se vor crea câteva locuri de cazare în plus. Avem un an la dispoziţie pentru a identifica în campus un spaţiu propice pentru acest departament”, a mai completat Valentin Popa.

În anul 2011, în vederea înfiinţării acestui departament, conducerea USV a achiziţionat cu suma de 425.000 de euro hotelul Clasic.

Corpul N s-a dat în folosinţă odată cu debutul anului academic 2012-2013, sălile acestuia fiind dotate cu mobilier de echipamente de specialitate specifice Departamentului de sănătate.

Cele patru cămine din campusul universităţii au o capacitate de 1.050 de locuri, iar pentru acest an academic, studenţii vor plăti între 90 şi 360 de lei lunar, în funcţie de cămin şi de facilităţile pe care acesta le oferă, tarifele incluzând plata utilităţilor, a cablului TV şi internetului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul Hotel Clasic va fi transformat în cămin studenţesc.
 Vizualizări articol: 4195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Fostul Hotel Clasic va fi transformat în cămin studenţesc2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DNA??? trimis de
( 2 oct 2013, 11:39:53
Daca in cazul IPJ s-a sesizat DNA si a cercetat achizitia la suprapret a sediului, oare nu ar trebuii si in cazul USV?
Cred ca maxim 400 mp cu 425.ooo EURO in plina criza, cand preturile erau minime, inseamna peste 1000 EURO/mp. Cam multisor daca ne gandim ca preturile la gata sunt la maxim 600 euro/mp.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei