Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:Eu nu am primit date privind infracţiuni la Roşia Montană;Băsescu, democrat şi onest, va spune

Marţi, 24 Septembrie 2013 (16:24:19)

Premierul Ponta susţine că nu a primit niciodată informări din partea serviciilor de informaţii privind comiterea unei fapte penale sau ilegalităţi privind proiectul Roşia Montană şi afirmă că este convins că preşedintele Băsescu, "om democrat şi onest", va spune dacă a primit cumva asemenea date.

"Eu cred că dumneavoastră veţi merge în primul rând la cel care este de 10 ani preşedintele României şi care numeşte şefii de servicii şi îl veţi întreba dacă a primit informări, că dânsul o zi este pentru Roşia Montană, o zi este contra, depinde de cum îl întrebaţi. În ceea ce mă priveşte, nu ştiu în ce măsură documentele cu caracter confidenţial - primesc informări şi lucrez foarte bine, sunt mulţumit de ceea ce primesc de la serviciile de informaţii, şi SRI, şi SIE - din câte ştiu, şi asta iarăşi trebuie să vă confime domnul Meleşcanu, nu am primit niciodată, de când sunt prim-ministru, vreo informaţie privind comiterea unei fapte penale sau ilegalitate legate de acest proiect. Dacă preşedintele României, în ultimii 9 ani de când stă pe la Cotroceni, a primit asemenea informaţii, sunt convins că, fiind un om democrat şi onest, vă va spune", a afirmat Ponta.

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, că, în ultimii zece ani, instituţia pe care o conduce a făcut zeci de informări în legătură cu Roşia Montană, care au fost trimise Preşedinţiei, primului ministru şi ministerelor economice.

Meleşcanu a fost întrebat de jurnalişti dacă SIE a făcut informări legate de Roşia Montană, Meleşcanu precizând că, în perioada 2002-2013, au fost făcute zeci de informări care au fost trimise către beneficiarii legali, respectiv Preşedinţie, premier şi ministerele economice.

"Nu avem o informare, ci avem câteva zeci de informări pe acest subiect care au fost transmise beneficiarilor de specificul nostru de activitate, respectiv probleme legate de bonitate, seriozitate, forţe ostile, favorabile proiectului respectiv. (...) În perioada 2002-2013", a declarat Teodor Meleşcanu.

Şeful SIE a fost întrebat către cine au fost făcute informările privind Roşia Montană. "Beneficiar legal, însemnând preşedinte, prim-ministru şi ministrul Economiei", a replicat Meleşcanu.

Meleşcanu a fost întrebat dacă va da curs invitaţiei formulate şi de Comisia specială privind Roşia Montană. "Noi mergem unde ne cheamă, că asta e sarcina noastră", a răspuns şeful SIE, care a precizat că informările la care a făcut referire sunt clasificate şi că ar putea exista varianta ca membrii Comisiei SIE să-şi informeze colegii în această speţă.

Teodor Meleşcanu a făcut această declaraţie la Parlament, înainte de a intra la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:Eu nu am primit date privind infracţiuni la Roşia Montană;Băsescu, democrat şi onest, va spune.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta:Eu nu am primit date privind infracţiuni la Roşia Montană;Băsescu, democrat şi onest, va spune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei