Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buşoi: Asigurăm spitalele că în acest an nu avem probleme cu plata salariilor şi a utilităţilor

Marţi, 24 Septembrie 2013 (16:13:08)

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a dat asigurări, marţi, că toate spitalele că nu vor avea probleme în a-şi plăti salariile şi utilităţile pentru acest an, nefiind necesară o rectificare bugetară în acest scop.

"În acest moment, fără a mai fi nevoie de o rectificare bugetară, cu tot ceea ce avem la nivelul CNAS, asigurăm toate spitalele că nu vor avea probleme în a-şi plăti salariile şi utilităţile pentru acest an. În ceea ce priveşte luna decembrie, am spus şi repet că ar fi nevoie de o mică supliementare la rectificarea din luna octombrie - vorbesc aici de plăţi, şi nu de credite de angajament -, pentru ca toate serviiile medicale să fie acoperite. Dacă nu, vom găsi soluţii din bugetul anului viitor. Nu se pune problema să existe vreun caz pentru ca spitalele să rămână cu banii neacoperiţi", a spus preşedintele CNAS.

În acelaşi context, Cristian Buşoi a făcut un apel la managerii spitalelor să nu mai dezinformeze spunând că au "zero lei" în buget pe ultimele luni.

"Apelul pe care îl fac către manageri este să nu mai dezinformeze că au zero în buget pe ultimele două luni, pentru că eu sunt mai nou la CNAS, am fost în Parlamentul European, dar cei mai mulţi manageri sunt vechi. Ei ştiu că în fiecare an, ultimele luni erau acoperite din acte adiţionale. La fel se va întâmpla şi în acest an. Apoi, îi rog să se încadreze în suma de contract, aşa cum a fost ea alocată pe baza formulei de calcul decisă de Minsiterul Sănătăţii şi care se află şi în Contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale. Chiar dacă fac servicii în plus, şi aceasta este situaţia în România de 20 de ani, bugetul este la nivelul sumei de contract pe care au negociat-o la începutul anului", a afirmat Buşoi.

Potrivit preşedintelui CNAS, pentru spitale, vor fi acoperite toate cheltuielile fixe, plata celorlalte fiind mutată în 2014, când bugetul ar trebui să fie cel puţin la nivelul din 2013.

"Le acoperim toate cheluielile, dar pentru decembrie avem garantate cheltuielile fixe, urmând ca pe celelalte fie să le mutăm pentru anul viitor, fie să obţinem o rectificare bugetară", a conchis Buşoi, în replică la afirmaţiile unor manageri de spitale care au anunţat că nu vor avea bani pentru cheltuielile ultimelor luni ale anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buşoi: Asigurăm spitalele că în acest an nu avem probleme cu plata salariilor şi a utilităţilor.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buşoi: Asigurăm spitalele că în acest an nu avem probleme cu plata salariilor şi a utilităţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei