Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grapini: Demisionez dacă premierul mi-o va cere, îmi asum afirmaţiile privind activitatea Guvernului

Marţi, 24 Septembrie 2013 (16:34:37)

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat pentru MEDIAFAX că va demisiona dacă premierul Ponta îi va cere să părăsească funcţia, menţionând că îşi asumă afirmaţiile de la conferinţa Mediafax Talks about SME's referitoare la activitatea Guvernului.

"Nu am ajuns încă la actul de demisie, dar dacă premierul îmi va cere demisia, voi pleca din Guvern. Îmi asum ceea ce am spus, dar declaraţia mea trebuie luată în întreg contextul. Domnul premier trebuie să citească toată declaraţia mea", a spus Grapini, menţionând că ea a criticat în mai multe rânduri ritmul lent în care se iau anumite decizii în Guvern şi slaba pregătire a angajaţilor din sectorul public.

Grapini a declarat, marţi, la conferinţa Mediafax Talks about SME's, că poate să intre în Cartea Recordurilor prin poziţia unicat a unui ministru care vine şi spune în public ce prost este Guvernul din care face parte, şi că membrii acestuia nu înţeleg mediul de afaceri.

"Dacă s-a înţeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum şi să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru şi eu în Cartea recordurilor", a spus Grapini.

Grapini a răspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reproşat ministrului că vorbeşte prea mult despre ce trebuie să facă statul pentru mediul de afaceri şi pentru firme, şi că a apăsat prea mult pedala Guvernului.

Grapini a mai arătat că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.

"Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oamnei de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic", a spus Grapini.

Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a declarat că responsabilitatea relaţiei cu mediul de afaceri revine în primul rând chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, şi că, dacă aceasta este nemulţumită, cum a afirmat la conferinţa MEDIAFAX, atunci sigur va fi găsit un ministru mai bun.

Ea i-a amintit consilierului guvernatorului BNR că în afară de critica la adresa Guvernului ea a lansat şi ceva foarte nepopular, anume că au intrat în business oameni care nu se pricep să facă business.

Grapini a mai arătat că militează atât la nivelul Guvernului, cât şi al Parlamentului să nu mai intervină în mediul privat.

"Încerc eu să conving comisia din Parlament, şi eu sunt deputat, că statul nu trebuie să se mai amestece în businessul privat, cum vrea să pună acum să fie comision de 5%. Şi eu întreb de ce să fie 5% şi nu 7%? Sau 12%? Dacă este economie de piaţă eu trebuie să fac reglementare unitară, echidistantă, nu pe grupuri de interese, nu pe monopol, şi să las ca cererea şi oferta să-şi spună cuvântul", a afirmat Grapini la conferinţa Mediafax Talks about SME's.

Ministrul IMM-urilor a revenit imediat la antreprenori, arătând că deşi unii dintre oamenii de afaceri nu sunt pregătiţi pentru business, ei se comportă ca o barieră pentru ceilalţi.

"Deci este clar, am spus-o răspicat, şi la toate întâlnirile din judeţe, avem oameni de afaceri care au devenit blocatori. Nu se pricep, şi asta nu e o vină, ci este o lipsă de cultură antreprenorială şi a fost trendul ăla de după '90, că toţi puteau fi oameni de afaceri. Nu toţi putem fi toţi oameni de afaceri, pentru că nu toţi putem cânta la operă, chiar dacă am vrea", a conchis Grapini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grapini: Demisionez dacă premierul mi-o va cere, îmi asum afirmaţiile privind activitatea Guvernului.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grapini: Demisionez dacă premierul mi-o va cere, îmi asum afirmaţiile privind activitatea Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei