Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 221 (5428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implementarea codurilor şi independenţa justiţiei, discutate de ministrul Justiţiei cu experţii CE

Luni, 23 Septembrie 2013 (16:04:48)

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a discutat, luni, cu o delegaţie a Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare pe care aceasta o efectuează în România, despre independenţa justiţiei, procesul de modificare a Constituţiei şi implementarea noilor coduri.

Delegaţia Comisiei Europene a venit în România pentru misiunea de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), care are loc în perioada 23-27 septembrie.

În cadrul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei (MJ) au fost discutate aspecte referitoare la procesul de modificare a Constituţiei, independenţa justiţiei şi integritatea sistemului judiciar, implementarea noilor coduri, implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie şi elaborarea noului document strategic de dezvoltare a sistemului judiciar, se arată într-un comunicat de presă al MJ, remis agenţiei MEDIAFAX.

"Ministrul Justiţiei a trecut în revistă principalele măsuri întreprinse în ultimele luni în domeniile circumscrise condiţionalităţilor Mecanismului de cooperare şi verificare, precum: finalizarea procesului de adoptare în Parlament a pachetului legislativ în materie penală; dialogul instituţionalizat cu societatea civilă în domeniul justiţiei; asigurarea resurselor necesare finanţării sistemului judiciar; adoptarea, de către Guvern, a proiectului de lege privind eliminarea dreptului magistraţilor condamnaţi pentru fapte de corupţie de a beneficia de pensii de serviciu", se mai arată în comunicat.

Cu acest prilej, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a subliniat că printre măsurile întreprinse în ultimele luni se numără şi asigurarea stabilităţii conducerii la vârful Ministerului Public şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, continuarea implementării Strategiei naţionale anticorupţie, crearea premiselor pentru înfiinţarea Tribunalului Comercial Bucureşti, aprobarea finanţării pentru demararea proiectului Justice district, lansarea dezbaterilor publice asupra Codului insolvenţei şi prezentarea sa în Guvern şi elaborarea unui prim proiect al Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar.

La reuniune au mai participat secretari de stat şi echipa tehnică a ministerului care gestionează domeniile vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Pe parcursul misiunii de evaluare, experţii Comisiei Europene vor purta discuţii cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale Anticorupţie, Ministerului Afacerilor Interne şi Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Experţii Comisiei Europene vor avea întâlniri în teritoriu şi cu reprezentanţi de la nivel local ai instituţiilor implicate în procesul de reformă a sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Implementarea codurilor şi independenţa justiţiei, discutate de ministrul Justiţiei cu experţii CE.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Implementarea codurilor şi independenţa justiţiei, discutate de ministrul Justiţiei cu experţii CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei