Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 219 (5426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat:Regionalizarea serviciilor de ambulanţă presupune o creştere a numărului de posturi operative

Vineri, 20 Septembrie 2013 (15:14:03)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat spune că ar fi foarte bine ca regionalizarea serviciilor de ambulanţă să înceapă anul viitor, cu un buget nou, "mai eficient", care va presupune o creştere a numărului posturilor operative, întrucât se va renunţa la unele administrative.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, la finalizarea proiectului european "Profesionişti în intervenţia integrată la accidente colective şi dezastre", că regionalizarea serviciilor de ambulanţă ar fi foarte bine să înceapă anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Arafat a precizat că a fost semnat un protocol între Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii sindicali ai serviciilor de ambulanţă, în care au fost prevăzute toate aspectele pe care le-au agreat, în prezent acesta fiind încă în dezbatere publică.

Potrivit sursei citate, au fost primite deja propuneri foarte bune, între care aceea ca în cadrul unei Ambulanţe regionale să existe mai multe zone operative şi pentru fiecare serviciu regional să existe un centru de pregătire puternic pentru ambulanţieri, respectiv pentru asistenţii medicali, iar aceste propuneri vor fi luate în considerare.

"Încă primim propuneri, o să mai fie discuţii, intenţia este de a ajunge la un sistem mai performant - şi nu este niciun alt scop aici, decât de a ajunge la un sistem mai performant. Serviciile judeţene rămân cu denumirea de servicii judeţene, nu se anulează sau se desfiinţează sau, am auzit comentarii, că maşinile de la un serviciu judeţean vor fi luate la celălalt. Nici vorbă", a spus Arafat.

El a precizat că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă se doreşte întărirea sistemului, printr-un "mod de lucru concentrat în sistemul de urgenţă", integrat şi o comandă unică.

Secretarul de stat a mai spus că, în ceea ce priveşte logistica, în planul Ministerului Sănătăţii figurează, pentru acest an, achiziţia a 153 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţă şi a opt elicoptere regionale.

"Dacă se va ajunge în final la implementarea în forma în care este propus actul normativ, cel mai bine este să se întâmple în cursul acestui an, pentru a începe (regionalizarea serviciilor de ambulanţă - n.r.) anul viitor. În niciun caz nu va fi o chestie de pe o zi pe alta. Iese actul normativ, după care se implementează în curs de trei-patru luni, ca să nu se greşească în modul de implementare. Aici trebuie să fim foarte atenţi. Adică vom începe poate când va veni noul buget de anul viitor şi nu cu bugetul actual", a spus Arafat.

Întrebat cum va trebui să fie acest buget, Arafat a spus că "mai eficient", explicând că regionalizarea serviciilor de ambulanţă va presupune o creştere a numărului de posturi operative, respectiv pentru asistenţi şi ambulanţieri, întrucât se va renunţa la unele posturi administrative.

"Mai eficient, să zicem. Va fi poate chiar o creştere a numărului posturilor operative aici. Nu poate, ci sigur. Pentru că, dacă se renunţă la anumite posturi administrative, pentru că nu vor fi necesare, ele nu dispar, ci vor fi înlocuite cu posturi operative: asistenţi, ambulanţieri şi aşa mai departe", a conchis el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat:Regionalizarea serviciilor de ambulanţă presupune o creştere a numărului de posturi operative.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat:Regionalizarea serviciilor de ambulanţă presupune o creştere a numărului de posturi operative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei