Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 219 (5426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat:Licitaţia pentru achiziţia centralizată de materiale sanitare,lansată în maxim două săptămâni

Vineri, 20 Septembrie 2013 (16:33:36)

Licitaţia pentru achiziţia centralizată de materiale sanitare va fi lansată în cel mult două săptămâni, în urma consultării publice primind o serie de "propuneri corecte" care au fost operate în caietul de sarcini, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, la finalizarea proiectului european "Profesionişti în intervenţia integrată la accidente colective şi dezastre", că a primit un feed-back foarte bun de la mai multe firme, în urma consultării publice referitoare la achiziţia centralizată de materiale sanitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Arafat a precizat că firmele respective au avut o serie de "propuneri corecte", care s-au operat în caietul de sarcini, astfel că licitaţia va fi lansată luând în considerare multe dintre acestea, în cel mult două săptămâni.

"Indiferent cât lucrează o comisie, întotdeauna îi mai scapă ceva. Deci faptul că am avut o consultare publică pe caietul de sarcini, pe specificaţiile tehnice ale materialelor sanitare, a fost un lucru foarte pozitiv. Licitaţia se va lansa în cursul următoarele două săptămâni, maximum, după ce s-au preluat toate în caietul de sarcini", a declarat Arafat.

Ministerul Sănătăţii a fost desemnat, din iulie, ca unitate de achiziţii centralizată pentru sistemul sanitar, care încheie contracte de achiziţie publică cu acorduri-cadru în numele şi pentru unităţile sanitare cu paturi din reţeaua ministerului şi a autorităţilor locale.

Până în prezent, fiecare spital a desfăşurat individual procedurile de achiziţii publice pentru medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protecţie, servicii, combustibili şi lubrifianţi pentru parcul auto.

Raed Arafat declara, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că licitaţiile centralizate vor duce la economii care pot fi dirijate tot în sistem şi cu aceeaşi sumă s-ar putea trata 1.200 de pacienţi, în loc de 1.000.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii declarau în martie, după o vizită în România, că planul de achiziţii centralizate pentru spitale este bun şi va avea beneficii semnificative, unul dintre acestea fiind scăderea preţurilor.

Aceştia au arătat atunci că volume mici de achiziţii înseamnă interes mic al furnizorilor pentru a participa la licitaţii, iar fragmentarea achiziţiilor face ca furnizorii să deţină puterea. Trecerea la un nou sistem centralizat va maximiza, în opinia experţilor OMS, puterea cumpărătorului, concomitent cu îmbunătăţirea semnificativă a transparenţei şi posibilitatea supravegherii unui număr mai mic de contracte.

După ce au studiat programul naţional de tratament al tuberculozei, repezentanţii OMS au arătat că achiziţiile centralizate ar putea aduce economii şi de 600 la sută la unele medicamente cumpărate.

Secretarul de stat Raed Arafat preciza atunci că, dacă în unele spitale, mănuşile chirurgicale au fost cumpărate cu 0,14 lei, în altele preţurile de achiziţie au ajuns şi la 10 lei, iar la seringi, diferenţele de preţuri pentru achiziţie au variat între 0,15 şi 1,76 lei.

Raed Arafat adăuga că, potrivit noilor prevederi legale, toate spitalele, inclusiv cele ale autorităţilor locale care primesc bani de la bugetul de stat şi din fondul asigurărilor de sănătate, intră în sistemul achiziţiilor centralizate. Aceste spitale pot face propriile achiziţii dacă au banii de la autoritatea locală sau din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat:Licitaţia pentru achiziţia centralizată de materiale sanitare,lansată în maxim două săptămâni.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat:Licitaţia pentru achiziţia centralizată de materiale sanitare,lansată în maxim două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei