Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MT: Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 2011

Vineri, 30 August 2013 (15:57:42)

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria, în care trei români au murit şi 18 au fost răniţi, are licenţă din 2011, iar cei doi şoferi, în vârstă de 29 şi, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane, potrivit Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a solicitat, vineri, Autorităţii Rutiere Române (ARR) informaţii despre accidentul rutier petrecut în Ungaria şi verificarea legalităţii transportatorului.

Potrivit datelor transmise de către ARR, accidentul s-a produs pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, la 04.40 ora României, a precizat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă.

Operatorul de transport implicat în accident este TegalTrans SRL din Galaţi, care deţinea licenţa comunitară de transport persoane din anul 2011. Firma deţine pentru autovehiculul cu care se efectua cursa, cu numărul de înregistrare GL-99-TGL, Copie Conformă a licenţei comunitare, valabilă din 9 martie2013. Autobuzul are capacitatea de 21 de locuri, este fabricat în 2008, fiind clasificat în categoria III.

"Cursa care se efectua era de tip ocazional, raportată la ARR, pe ruta Galaţi - Arad cu plecare din Galaţi la ora 9.00, având în acest sens document de control", se mai arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Cursa era efectuată, conform raportării operatorului de transport, de şoferii Marius Pintilie, în vârstă de 29 de ani, şi Vasile Huruianu, de 45 de ani, ambii deţinînd certificate profesionale de transport persoane.

"Autobuzul, care se afla oprit în coloană din cauza unui ambuteiaj, a fost lovit de un tir înmatriculat în Bulgaria. În accident au fost implicate mai multe autoturisme şi trei autobuze", a precizat Ministerul Transporturilor.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria sunt internate în cinci spitale, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Raed Arafat.

O singură persoană din cele 18 rănite în accident este în stare mai gravă, a spus purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, precizând că printre răniţi se află şi doi copii, care sunt în afara oricărui pericol.

Un avion militar va pleca la Budapesta pentru evaluarea situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România. Avionul are la bord un echipaj SMURD, iar misiunea este coordonată de secretarul de stat Raed Arafat.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat în cazul accidentului de circulaţie produs vineri dimineaţă, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

MAE a precizat că, potrivit consulului şi ataşatului de interne prezenţi la faţa locului, microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români. Doi bărbaţi şi o femeie au decedat în urma accidentului, iar restul persoanelor din microbuz au fost transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi au fost internaţi la spitalul din Cegled.

Potrivit datelor preliminare, accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat, cu viteză mare, în spatele microbuzului, acesta fiind în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune.

În urma accidentului au fost lovite nouă maşini, microbuzul în care se aflau români suferind impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă, a precizat MAE.

Potrivit MTI, în accidentul care a avut loc pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, trei persoane au murit şi 33 au fost rănite, printre acestea fiind cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci. În accident au fost implicate un camion cu numere de înmatriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MT: Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 2011.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MT: Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei