Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: O singură persoană din cele 18 rănite în accidentul din Ungaria este în stare mai gravă

Vineri, 30 August 2013 (14:39:47)

O singură persoană din cele 18 rănite în accidentul produs vineri dimineaţă în Ungaria este în stare mai gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, precizând că printre răniţi se află şi doi copii, care sunt în afara oricărui pericol.

Purtătorul de cuvânt al MAE a spus că cele 18 persoane rănite în accident se află la patru spitale din Ungaria şi că una singură s-ar afla într-o stare mai grevă, aceasta fiind preluată de la locul accidentului cu un elicopter.

Conform sursei citate, printre celelalte victime, care sunt rănite uşor, se află şi doi copii, aceştia fiind în afara oricărui pericol.

Predescu a precizat că familiile celor trei români decedaţi în accident au fost arunţate de către autorităţile competente.

Purtătorul de cuvânt al MAE a menţionat că şoferul microbuzului în care se aflau români nu este vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost provocat de un tir cu numere de înmatriculare bulgăresşti, care a intrat în plin într-un şir de maşini, primul autovehicul lovit de tir fiind microbuzul în care se aflau români, a mai spus sursa citată.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, fiind implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

"Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, trei persoane - doi bărbaţi şi o femeie - sunt decedate. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora", preciza MAE

Din datele preliminare rezultă, conform MAE, că "se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă".

Potrivit MTI, trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineaţa pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci.

Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord, potrivit MTI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: O singură persoană din cele 18 rănite în accidentul din Ungaria este în stare mai gravă.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: O singură persoană din cele 18 rănite în accidentul din Ungaria este în stare mai gravă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei