Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 186 (5393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu susţine clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, propusă de primari

Marţi, 13 August 2013 (16:02:33)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că susţine iniţiativa primarilor pentru clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, apreciind că este vorba de o interpretare a legislaţiei în domeniu şi "o vânătoare de forme" care a dus la "o problemă de sistem".

Antonescu a fost întrebat dacă PNL va face presiuni pentru modificarea legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile.

"Nu s-a pus nicio secundă problema presiunii asupra ANI. Ce presiune să facem asupra ANI? Când PDL avea foarte mulţi primari, mulţi dintre ei în aceeaşi situaţie, că nu s-au apucat 1000 de oameni să facă şmecherii – aici avem chiar de a face cu o problemă de sistem şi de interpretare a legii – ANI nu a sesizat chestiunea asta. Desigur, sunt 1000 de primari, dar ce plăcut e pentru ANI să pigulească aşa câte unul. Iohannis, s-a nimerit Iohannis. Moloţ, s-a nimerit Moloţ. Nicuşor Constantinescu, doar n-o să-i ia pe toţi 1000. Luăm pe sărite, cum vrem, ne împiedică cineva? Independenţa justiţiei, sigur", a afirmat Antonescu.

El a menţionat că a fost vorba de "o clarificare la nivel legislativ" deoarece primarii nu vor să încalce legea.

"Pe de altă parte, aşa cum primarul Klaus Iohannis a explicat, ei au fost în situaţia de a intra ca reprezentanţi ai administraţiei locale în aceste consilii, tocmai în condiţiile în care existau reglementări şi europene care practic cereau acest lucru. (...) Ceea ce cer primarii, din câte ştiu eu, cerere pe care o susţin, este să se facă o clarificare de natură legislativă", a precizat liderul PNL.

El a adăugat că acest subiect va fi discutat inclusiv cu premierul Victor Ponta, deoarece o astfel de clarificare trebuie adusă în legea ANI.

Totodată, preşedintele PNL a susţinut că, în ceea ce priveşte legislaţia şi activitatea ANI, trebuie ca toţi să acţioneze cu "bună credinţă" pentru a preveni şi a combate fenomenul unor incompatibilităţi reale, "nu o vânătoare de forme şi de proceduri care să fie discutabile şi interpretabile".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu susţine clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, propusă de primari.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu susţine clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, propusă de primari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei