Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc a investit într-un bazin de înot la Constanţa

Joi, 25 Iulie 2013 (15:13:03)

Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc, Răzvan Florea, a inaugurat, joi, la Constanţa, un bazin de înot de dimensiuni semiolimpice, dedicat în principal, copiilor, dar şi tuturor iubitorilor de sport, la acţiune fiind prezent şi primarul Radu Mazăre, care a înotat alături de Florea.

Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc, după ce a cucerit medalia de bronz la Atena, în 2004, a inaugurat, joi, în centrul Constanţei, un bazin de înot modern, semiolimpic, pe care l-a numit "Atena Swim Center", tocmai în amintirea acestei performanţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este un vis al meu încă din anul 2004, care a luat naştere în 2013. Eu mi-am încheiat carierea în 2010 şi apoi am încercat să dezvolt cât mai mult acest proiect. Nu a fost uşor, dar am fost ajutat de soţia mea, Oana, care, pot spune, a dus greul construirii acestui bazin. Este un bazin de dimensiuni semiolimpice, de 25 de metri lungime, şi cu patru culoare", a declarat Răzvan Florea.

El a mai spus că bazinul este destinat atât copiilor de la doi-trei ani şi până la 18 ani, cât şi tuturor iubitorilor de sport din Constanţa, care doresc să aibă o viaţă sănătoasă, cât mai lungă.

Preţurile abonamentelor pentru copii sunt cuprinse între 140 de lei şi 280 de lei pe lună, în funcţie de numărul de şedinţe, în timp ce pentru adulţi tarifele variază între 150 de lei şi 290 de lei.

La inaugurarea bayinului de înot a fost prezent şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, care l-a lăudat pe Răzvan Florea pentru investiţia făcută şi i-a invitat pe constănţeni să facă sport, pentru a fi sănătoşi.

"Până în 1990 erau bazine de înot în Constanţa. Apoi s-au transformat în săli de bingo, de nunţi şi aşa mai departe. Iată că am evoluat, piaţa a cerut, şi au început să apară bazine de înot private. Nu se poate să ai o viaţă sănătoasă, relaxată mental şi cu un trup sănătos fără să faci sport. Eu, atunci când nu mă dau cu zmeul, cu jet-ul, cu flyboard-ul ori cu altă jucări, înot. Înot în mare, e adăvărat, cam doi kilometri şi jumătate pe zi. Este un sport extraordinar şi vă recomand să vă trimiteţi copiii şi, după ce vă trimiteţi copiii, să veniţi cu toţii să învăţaţi să înotaţi, minim o orăŢ, a spus primarul Constanţei.

La final, cei doi au făcut şi o demonstraţie de înot, Radu Mazăre apelând la un mic ŢajutorŢ, primit tot de la Răzvan Florea, şi anume s-a ajutat de o pereche de labe şi de palme de înot. Ei au făcut două ture de bazin, fără ca niciunul dintre ei să termine însă în frunte.

Investiţia în Atena Swim Center s-a ridicat la circa 600.000 de euro, dintre care 200.000 de euro au venit din fonduri europene, bazinul fiind construit într-o hală abandonată.

Complexul adăposteşte un bazin cu dimensiuni semiolimpice şi un bazin pentru copii mici, vestiare, două saune şi un bistro pentru însoţitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc a investit într-un bazin de înot la Constanţa.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc a investit într-un bazin de înot la Constanţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei