Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpeanu: IMM-urile sunt soluţia pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor

Joi, 18 Iulie 2013 (13:43:57)

Firmele mici şi mijlocii reprezintă soluţia pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor, o problemă din ce în ce mai gravă în România, în condiţiile în care multinaţionalele angajează doar tinerii foarte bine pregătiţi, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"O problemă din ce în ce mai gravă este şomajul în rândul tinerilor. O soluţie pentru această problemă o reprezintă IMM-urile, care pot asigura locuri de muncă pentru toţi tinerii care vor să muncească în această ţară. Multinaţionalele angajează în general doar «vârfurile», tinerii foarte bine pregătiţi", a spus Câmpeanu, la o lansarea Cartei Albe a IMM-urilor.

Ea a arătat că sunt anumite zone unde şomajul în rândul tinerilor ajunge la 25%.

În acelaşi timp, ministrul Muncii a precizat că există în prezent o serie de programe naţionale sau finanţate din fonduri externe prin care firmele sunt încurajate să angajeze tineri.

"Banca Europeană pentru Investiţii a hotărât să ajute toţi intreprinzătorii din IMM-uri cu facilităţi pentru angajarea tinerilor. Bugetul alocat pentru acest program este de 6 miliarde de euro. Trebuie să vedem cum încasăm aceşti bani în 2014 pentru că va fi o concurenţă foarte mare pentru atragerea fondurilor", a spus Câmpeanu.

Potrivit datelor publicate în Cartea Albă a IMM-urilor, firmele mici şi mijlocii au angajat anul trecut în medie 1,13 persoane, iar raportat la numărul mediu de angajaţi personalul angajat a crescut cu 3,2% faţă de 2011. Majoritatea IMM-urilor au angajat mai puţin de cinci persoane, 3,51% au încadrat în muncă între 5 şi 10 angajaţi şi doar 0,27% au angajat peste 20 de persoane.

Rata şomajului în iunie a fost de 4,96%, cu 0,07 puncte procentuale mai mică decât cea din luna mai, fiind înregistraţi 438.110 şomeri, cu 5.875 mai puţini, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Din numărul total de şomeri, 45.939 au sub 25 de ani, 33.111 au între 25 şi 29 de ani, 105.041 au între 30 şi 39 de ani, 126.701 au între 40 şi 49 de ani, 58.454 între 50 şi 55 de ani şi 68.864 au depăşit 55 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpeanu: IMM-urile sunt soluţia pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpeanu: IMM-urile sunt soluţia pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei