Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, la ProTV Chişinău: Poate după ce îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia R. Moldova

Joi, 18 Iulie 2013 (13:44:56)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru ProTV Chişinău, că după ce îşi va termina mandatul de preşedinte al României va cere, "poate", cetăţenia moldovenească, în semn de respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi oamenii ei.

Şeful statului român a făcut o vizită, miercuri, la Chişinău, în care s-a întâlnit cu preşedintele, premierul şi preşedintele Parlamentului din R. Moldova, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. În încheierea vizitei, Băsescu a acordat un interviu pentru ProTV Chişinău.

"Poate după ce îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia Republicii Moldova, în semn de respect pentru Republica Moldova şi ca semn de dragoste pe care o port oamenilor din această ţară", a spus Băsescu, citat de ProTV Chişinău.

El a precizat că a regăsit Chişinăul mai hotărât ca oricând pe drumul pro-european, menţionând, pe de altă parte, că aceasta n-a fost ultima lui vizită în Republica Moldova în calitate de preşedinte al României.

Băsescu a răspuns şi criticilor comuniştilor moldoveni, care au comparat vizita sa cu cea a lui Ion Antonescu, din 1941, care a avut loc tot în 17 iulie: "Mă surprinde, că Vladimir Voronin vorbeşte limba română, s-a nascut în Romania Mare. Oare cum poţi să vorbeşti aşa despre ţara în care te-ai născut? (...) În plus, vizita mea se apropie de sfârşit şi n-am deschis niciun lagăr, n-am organizat niciun progrom, nicio concentrare de romi sau evrei".

Traian Băsescu a explicat că l-a sprijinit pe Vladimir Voronin în campania electorală din 2005 pentru că acesta părea pro-european convins. "Acum înţeleg că s-a făcut asiatic, deşi este născut la Dubăsari. Şi uită un lucru domnul preşedinte Vornonin: că era şef al acestui stat şi nu i s-a permis să ajungă la mormântul părinţilor. Eu n-aş uita lucrul ăsta, dacă aş fi în locul dânsului".

Preşedintele Traian Băsescu a avut, miercuri, la Chişinău, o întâlnire cu primarul Dorin Chirtoacă, acesta spunând că Băsescu ar putea, "în glumă sau în serios", să devină cetăţean moldovean şi "să continue lupta de pe celălalt mal al Prutului", situaţie asemănătoare cu cea a domnitorului Cuza.

"Cu titlu de glumă, dar cine ştie, poate fi şi serios, când avem noi alegerile parlamentare anul viitor, este exact perioada când îşi aduce la împlinire mandatul al doilea de preşedinte şi dacă doreşte, poate obţine cetăţenia R.Moldova şi poate continua lupta de pe acest mal al Prutului, împreună cu noi", a declarat Chirtoacă la finalul întrevederii cu Băsescu de la Primăria Chişinăului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, la ProTV Chişinău: Poate după ce îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia R. Moldova.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, la ProTV Chişinău: Poate după ce îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia R. Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei