Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre intervenţia la Liceul "Bolintineanu": Cred că au fost nişte probleme de funcţionare

Luni, 8 Iulie 2013 (15:45:22)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referindu-se la intervenţia la Liceul "Bolintineanu", că în opinia sa au existat nişte probleme de funcţionare, el arătând că, dacă acestea au fost în zona Parchetului, CSM poate lua măsuri, iar dacă au fost în zona MAI, va discuta cu ministrul.

Ponta a precizat că el nu îl consideră vinovat pe purtătorul de cuvânt al MAI, chiar dacă a furnizat date care s-au dovedit ulterior neadevărate.

"Cred că au fost nişte probleme de funcţionare, dacă în zona Parchetului, doar CSM poate lua măsuri, dacă în zona Ministerului de Interne, voi discuta cu ministrul", a spus Ponta.

El a precizat că aşteaptă în acest sens o informare de la ministrul de Interne, Radu Stroe, arătând că şi acesta trebuie să afle de la cei din subordine cum s-au întâmplat lucrurile.

"Ministrul Stroe conduce Ministerul de Interne, are atribuţii privind coordonarea celor din subordinea sa. Nu e vinovat de ceva, o să dicustăm ca asemenea situaţii să nu se mai repete. (...) Şi el mi-a transmis informaţiile pe care le avea, ulterior lucrurile s-au schimbat. O să vedem ce nu a funcţionat bine", a spus Ponta.

Poliţiştii au mers, pe 5 iulie, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului. În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.

Ulterior, anchetatorii au renunţat la transportarea cu autocarele a elevilor, iar procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti Bogdan Staicu declara că au fost emise citaţii, nepunându-se problema punerii în executare a unor mandate de aducere. Ulterior, Staicu spunea că au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care ar fi fost puse în executare dacă aceştia nu se prezentau la audieri în urma citării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre intervenţia la Liceul "Bolintineanu": Cred că au fost nişte probleme de funcţionare.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre intervenţia la Liceul "Bolintineanu": Cred că au fost nişte probleme de funcţionare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei