Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Administraţia românească nu va fi pregătită să preia preşedinţia UE în 2019

Joi, 20 Iunie 2013 (13:56:39)

Administraţia românească nu este pregătită să preia preşedinţia Uniunii Europene în 2019 şi este greu de crezut că o reformă, care nu s-a făcut de pe vremea lui Cuza, se poate aplica în şase ani, a declarat joi Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi vicepreşedinte PNL.

"Am propus un proiect naţional, «România 2019». Este anul în care România din punct de vedere administrativ trebuie să-şi arate maturitatea, va trebui să arate că este parte a Uniunii Europene. În 2019 vom avea preşedinţia Uniunii Europene. Miniştrii noştri vor conduce consiliile de la Bruxelles, departamente din ministere trebuie să dea evaluări, trebuie să ofere priorităţi miniştrilor", a spus Vosganian la conferinţa "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că mai sunt doar şase ani până atunci şi că va fi greu să se aplice o reformă care lipseşte de vreme îndelungată.

"Nu mai e mult până atunci. Noi n-am reuşit să reformăm administraţia de pe vremea lui Cuza până acuma, darămite în 6 ani cât a mai rămas. De aceea propun acest proiect naţional «România 2019»", a afirmat Vosganian.

El spune că administraţia trebuie să iasă din "obsesia crizei".

"Administraţia românească este încă inhibată de criza economică. Noi ţinem cu mâna un perete să nu cadă şi fireşte că nu vom reuşi să ajungem până la uşă. De aceea, întreaga administraţie trebuie să iasă din această obsesie, din această captivitate a necesităţii doar a stăpânirii crizei. Criza nu poate fi stăpânită decat prin creştere economică, prin relaxare", a mai spus Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Administraţia românească nu va fi pregătită să preia preşedinţia UE în 2019.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Administraţia românească nu va fi pregătită să preia preşedinţia UE în 20190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei